Ακόμα μία δοκιμασία για τον Ολυμπιακό

Ακόμα μία δοκιμασία για τον Ολυμπιακό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To τρίτο φιλικό παιχνίδι επί βελγικού εδάφους δίνει απόψε ο Ολυμπιακός με αντίπαλο τη Σιντ Τρούιντεν, στο Μπέρινγκεν Στάντιον (19.30). Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στόχο να αρχίσει να μοντάρει τον βασικό κορμό, προκειμένου η ομάδα του να είναι έτοιμη στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στις 9 Αυγούστου.

Πλέον, ο βαθμός δυσκολίας των φιλικών αυξάνεται σταδιακά. Μετά τη Σιντ Τρούιντεν που τερμάτισε πέρυσι στη 10η θέση του βελγικού πρωταθλήματος, το Σάββατο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη φιναλίστ του Κυπέλλου Βελγίου, Γκενκ, και την επόμενη Τρίτη την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Αϊντχόφεν.

Δίχως άλλο, θα έχουν ενδιαφέρον οι επιλογές του Μαρτίνς αναφορικά με την ενδεκάδα. Μετά την έλευση των Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί, στη διάθεσή του βρίσκονται 30 ποδοσφαιριστές. Και αν συνυπολογίσουμε και τους παίκτες που αναζητεί ο Ολυμπιακός στην αγορά του εξωτερικού, τότε ο αριθμός του ρόστερ μπορεί να φθάσει τους 33 με 34. Αρα, με την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας στα τέλη του μήνα, ο Πορτογάλος τεχνικός θα υποχρεωθεί να μειώσει το δυναμικό.

Χθες, ήταν ημέρα γενεθλίων για τον Πέδρο Μαρτίνς. Αλλά δεν άλλαξε συνήθειες, και στις προπονήσεις έριξε το βάρος στην τακτική. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που έκλεισε τα 48 χρόνια ζωής, έδωσε έμφαση τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία. Μάλιστα, σκοπεύει να ασχοληθεί ιδιαίτερα και με το κομμάτι της ολοκλήρωσης των φάσεων, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στο φιλικό με την Τεσέντρερλο, αλλά κυρίως κόντρα στην Εουπεν, οι παίκτες του έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.

Λύθηκε το συμβόλαιο του Εμενίκε με τον Ολυμπιακό. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2017 και η έλευσή του στην ομάδα του Πειραιά δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες. Ωστόσο, δεν βοήθησε εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ και εκτός γηπέδων δημιούργησε προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι η διευθέτηση και άλλων ανάλογων υποθέσεων, όπως του Οτζίτζα Οφόε και του Ταχτσίδη, οι οποίοι δεν υπολογίζονται. Με τη μορφή δανεισμού θα συνεχίσει ο Ιγκορ την καριέρα του στην ΑΕΚ Λάρνακας. Αποκτήθηκε τον χειμώνα από τον Αστέρα Τρίπολης και αγωνίστηκε μόλις δύο φορές με τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της περασμένης περιόδου. Ψηλά στη μεταγραφική λίστα των «Πειραιωτών» παραμένει ο διεθνής Αιγύπτιος επιθετικός Χασάν Μαγκούμπ που ανήκει στην Μπράγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή