Lemnos Philema: Η γαστρονομική γιορτή ενός μοναδικού τόπου

Lemnos Philema: Η γαστρονομική γιορτή ενός μοναδικού τόπου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αιγαιοπελαγίτικο νησί τιμά την παράδοσή του, αναδεικνύει τα τοπικά προϊόντα και ανιχνεύει νέα μονοπάτια στην τοπική γαστρονομία με το τριήμερο φεστιβάλ Lemnos Philema, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου.

Τα φλωμάρια, τα χειροποίητα ζυμαρικά, τα γνωρίζαμε. Όπως και τα άλευρα, τα κρασιά και τα εξαιρετικά τυριά που παράγονται στη Λήμνο: το καλαθάκι, το κασκαβάλι, τη φέτα και το μελίχλωρο. Κάνοντας όμως ρεπορτάζ για την κουζίνα και την αγροτική παραγωγή του νησιού, ανακαλύψαμε έναν τεράστιο πλούτο, μια αξιοθαύμαστη ποικιλία και έναν ανεκτίμητο θησαυρό γνώσεων και τεχνικών.

Παράδοση και καινοτομία πάνε μαζί στη Λήμνο και όσο ποιοτικά είναι τα προϊόντα που παράγονται εκεί, άλλο τόσο εξαιρετικά είναι τα φαγητά που σερβίρονται σε εστιατόρια, ταβέρνες και καφενεία. Όλα τα παραπάνω είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρέθηκαν στη Λήμνο πέρυσι τον Αύγουστο, στο πρώτο φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Limnos Philema.

Φέτος, το πρόγραμμα θα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό, αφού το φεστιβάλ θα κρατήσει 3 μέρες και όλο και περισσότεροι παραγωγοί αλλά και μάγειρες εμπλέκονται στις διεργασίες του. Οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και Ανδρέας Λαγός θα κληθούν να μαγειρέψουν live με προϊόντα της λημνιακής γης, ενώ γαστρονομικές περιηγήσεις, γευσιγνωσίες κρασιών και άλλες δράσεις θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο πολυχώρος «Αποθήκη» και το Taste Lemnos. Την Τετάρτη 16 Μαΐου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ στον πολυχώρο Yoleni’s στο Κολωνάκι και όσοι παρευρέθηκαν πήραν μια μικρή γεύση από τη μοναδική γαστρονομία του νησιού. Καλή αντάμωση στη Λήμνο!

www.lemnos-philema.com 

www.facebook.com/lemnosphilema

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή