Σαρωτική η εθνική πόλο γυναικών

Σαρωτική η εθνική πόλο γυναικών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντυπωσιακό τρόπο συνεχίζει την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Οι διεθνείς μας νίκησαν την Κροατία με 21-2 (τα οκτάλεπτα: 5-1, 5-1, 5-0, 6-0), έκαναν το 3×3 και βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου τους. Σήμερα οι άνδρες αντιμετωπίζουν την Ολλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν το φαβορί στη χθεσινή αναμέτρηση και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση κυριάρχησαν στο παιχνίδι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους τους. Στο πρώτο οκτάλεπτο προηγήθηκαν με 5-1 και το ίδιο ήταν το σκορ και στο δεύτερο. Και κάπου εκεί η ελληνική άμυνα και η Χρ. Διαμαντοπούλου κατέβασαν… κουρτίνες και η κροατική ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει τη «γαλανόλευκη» εστία. Με πολύ καλή επίθεση και τακτική έφτασαν στο 21-2. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, που πέτυχε έξι τέρματα και ακολούθησαν οι Χριστίνα Τσουκαλά και Ελενα Ξενάκη (από τρία γκολ). Αύριο, οι διεθνείς μας θα αντιμετωπίσουν το Ισραήλ, μία ομάδα που δεν διαθέτει τη δυναμικότητα της ελληνικής. Ο μεθεπόμενος αγώνας (21/7) θα είναι με την Ολλανδία, η οποία χθες ήρθε ισόπαλη με την Ιταλία (6-6). Οι διεθνείς μας χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία με τις «τουλίπες» για να κατακτήσουν την πρωτιά στον όμιλο. Στο άλλο παιχνίδι, η Γαλλία επικράτησε του Ισραήλ με 9-5.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου 2, Μ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 6, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου

Η βαθμολογία: Ελλάδα 9, Ολλανδία 7, Γαλλία 6, Ιταλία 4, Ισραήλ 0, Κροατία 0.

• Η εθνική ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα την Ολλανδία, η οποία στον πρώτο αγώνα είχε χάσει από την Κροατία με 15-8. «Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι που εάν πάρουμε τη νίκη θα βρεθούμε σε μία από τις δύο προνομιούχες πρώτες θέσεις του ομίλου μας. Πρόκειται για μία σκληροτράχηλη και απρόβλεπτη ομάδα, η οποία θέλει να κάνει ένα βήμα μπροστά σε αυτή τη διοργάνωση. Ο αγώνας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Σίγουρα είμαστε πιο ποιοτική ομάδα, αλλά θα πρέπει να το δείξουμε και μέσα στην πισίνα», δήλωσε στην «Κ» ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της Εθνικής ανδρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή