Εικαστικά στον κόσμο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον φακό του Μπερτ Γκλιν

Ο Μπερτ Γκλιν πέρασε τα τέλη της δεκαετίας του ’50 αποτυπώνοντας με τον φακό του τους Μπίτνικς στις περιπλανήσεις τους. Η έκδοση «Τhe Beat Scene, Photographs by Burt Glinn», που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, αποτίει φόρο τιμής σε προσωπικότητες όπως ο Αλεν Γκίνσμπεργκ, ο Γκρέγκορι Κόρσο και ο ίδιος ο Κέρουακ, μέσα από σπάνιες εικόνες – ανάμεσά τους και πάνω από 70 έγχρωμες.

Η παράδοση των Αρμενίων στο ΜΕΤ

«Aρμενία!» είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης και θα εστιάζει στην καλλιτεχνική και πολιτισμική παράδοση των Αρμενίων, καλύπτοντας 14 αιώνες Ιστορίας. Περίπου 140 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων χειρόγραφα, υφάσματα και λειψανοθήκες, θα εκτεθούν στις αίθουσες του Μet Fifth Avenue, αναδεικνύοντας πως οι Αρμένιοι ανέπτυξαν μία ιδιαίτερη χριστιανική ταυτότητα που συνέδεε τις διάσπαρτες κοινότητές τους στο πέρασμα των χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή