ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Παρέμβαση εισαγγελέα για το σκίτσο που ανέβασε ο Κιλιτσντάρογλου στο Twitter

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ενα σκίτσο που ανέβασε στο twitter ο αρχηγός του κόμματος CHP στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, για τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που είχαν φτιάξει ένα μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους στις 6 Ιουλίου στην Άγκυρα, το οποίο απεικόνιζε ζώα τα πρόσωπα των οποίων έμοιαζαν με τον Ερντογάν. Το σκίτσο είχε τίτλο «Ο Κόσμος του Ταγίπ».

Στην ανάρτησή του ο Κιλιτσντάρογλου μαζί με τη φωτογραφία, έγραψε: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή».

 

 

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ο Γενικός εισαγγελέας, μετά την ανάρτηση, ξεκίνησε έρευνα για προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας.

Το ίδιο σκίτσο πάντως αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν από 13 χρόνια, γεγονός που είχε οδηγήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ