Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ηλεία

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ηλεία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορυφή της Ηλείας.

Στον τόπο της φωτιάς παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, κυρίως λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, η φωτιά ξέσπασε στα όρια των δήμων Πύργου και Αμαλιάδας και έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τις δύο πόλεις.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς είναι σε μία χαράδρα κάτω από το υδραγωγείο της κοινότητας Κορυφής και έχει δύο εστίες, προσθέτοντας ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ilialive.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή