Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται

6' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ στις Σέρρες σε στελέχη και παράγοντες του Κινήματος Αλλαγής, άσκησε έντονη κριτική της κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τη συμφωνία στις Πρέσπες με την πΓΔΜ, για το ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, όπως προέκυψε, δεν γίνεται αποδεκτή, αναφέροντας πως «παραχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους». 

«Πρόκειται για παραχωρήσεις ανιστόρητες, επικίνδυνες» συνέχισε η κ. Γεννηματά. «Υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις, που αντί να κλείνουν παλιούς λογαριασμούς ανοίγουν νέους» είπε, και με αφορμή τις πανηγυρικές εκδηλώσεις στο γειτονικό κράτος αναρωτήθηκε: «Γιατί υπάρχει διαφορά στο όνομα της χώρας και στην υπηκοότητα των κατοίκων της; Γιατί δεχτήκαμε ασμένως την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας χωρίς καν ένα προσδιοριστικό πρόθεμα; Ποιος έχει το δικαίωμα να βαπτίζει τα προϊόντα του ως 'μακεδονικά';».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «η παράταξη μας ήταν και παραμένει βαθειά και ειλικρινά πατριωτική. Ο πατριωτισμός ήταν και είναι ο βασικός χαρακτήρας της πολιτικής μας» διαβεβαίωσε και διαχώρισε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής από το «εθνικιστικό και ακροδεξιό ντελίριο παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας»: 

«Είμαστε σκληρά απέναντι σε κάθε λογική πατριδοκαπηλίας και διχασμού των Ελλήνων. Και επαναλαμβάνω ότι φέρει σοβαρή ευθύνη διαχρονικά και ιστορικά η ΝΔ και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, γιατί και αυτός πρόταξε το κομματικό συμφέρον από το εθνικό» ανέφερε και συμπλήρωσε: 

«Από τη γη της Μακεδονίας, να τονίσω για μια ακόμη φορά: η παράταξή μας επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική χώρα.

Μια συμφωνία που θα ακύρωνε κάθε αλυτρωτισμό, κάθε μελλοντική εθνικιστική διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδας». 

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παρατεινόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στη Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. 

«Ο κ. Ερντογάν εκβιάζει, απειλεί, ζητά απαράδεκτες ανταλλαγές. Η κυβέρνηση που αρχικά υποβάθμισε το γεγονός, στη συνέχεια ζητούσε την απελευθέρωσή τους και τώρα ο κ. Τσίπρας ζητάει να δικαστούν. Αλήθεια πιστεύει ότι μπορούν να έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία; Δεν φρόντισε να εξασφαλίσει πίεση ούτε από την πλευρά του ΝΑΤΟ. Πήγε, τα έδωσε όλα, και δεν πήρε τίποτα για τη χώρα».

Επίσης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για μυστική διπλωματία χωρίς ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, κάνοντας λόγο για «νέους λογαριασμούς με τις απελάσεις των Ρώσων, με τον Ζάεφ να καταγγέλλει Έλληνες επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση επιμένει στη μυστική διπλωματία. Ζητάμε άμεσα επίσημη ενημέρωση στα θεσμικά όργανα».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ανέφερε για τον πρωθυπουργό: «Όχι! Δεν είναι αδέξιος. Είναι δεξιός και με τη βούλα! Φορέσει δεν φορέσει γραβάτα, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Το δε κουστούμι που έφτιαξε – στενός κορσές για τους πολίτες – ταιριάζει μόνο στον κ. Μητσοτάκη. Έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός του».

Ανεβάζοντας τους τόνους, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελείωσαν, η λύση όμως δεν είναι η επανάκαμψη της ΝΔ. Προσπαθούν να δημιουργήσουν οι δυο τους ένα δίπολο, γιατί έτσι νομίζουν ότι θα κρατήσουν δυνάμεις οι μεν, και θα κερδίσουν τις εκλογές οι δε. Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο, ο ένας στηρίζει τον άλλο μέσα από την πόλωση και το διχασμό. Είναι ο φερετζές τους για να κρύψουν το πόσο μοιάζουν. Μαζί ξεκίνησαν το 2010 στις πλατείες των αγανακτισμένων. Μαζί και με τη Χρυσή Αυγή. Η πόλωση, και τότε και τώρα, είχε στόχο την παράταξή μας. Όλοι γνωρίζουν όμως πια, ότι το θύμα είναι ο ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι μόνο πρόοδος ή συντήρηση. Αλλά και συνεννόηση ή διχασμός. Είμαστε αποφασισμένοι. Σπάμε το δίπολο κάθε μέρα. Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την πρόοδο απέναντι στη συντήρηση. Θα νικήσουμε και τους δύο εκφραστές της, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ναι, έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται». 

Δηλώνοντας αισιόδοξη, τόνισε ότι «η ώρα της Αλλαγής πλησιάζει. Ο υπαρκτός καθεστωτισμός του κ.Τσίπρα καταρρέει. Εμείς δεν είμαστε ο Τρίτος Πόλος, αλλά ο Μόνος Δρόμος! Προοδευτικός, Κεντροαριστερός» ανέφερε, και επανέλαβε ότι επιβάλλεται:

1. Πολιτική αλλαγή: Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να σταματήσει ο κατήφορος. Με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής ώστε να εγγυηθούμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Η χώρα δεν αντέχει νέους διχασμούς, επικίνδυνες λογικές του τύπου ή εμείς ή αυτοί.

2. Αλλαγή πολιτικής. Με ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με ελληνική ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με κοινωνική αποδοχή, που στοχεύει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Που θα οδηγήσει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, τόσο για να μπορεί να βγει στις αγορές, όσο και για να πείσει τους εταίρους μας για την ανάγκη διορθώσεων στην συμφωνία και κυρίως μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι απαιτείται ενότητα για να βγει η χώρα από την κρίση και πως το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει τη τρίτη διερευνητική εντολή και θα προτείνει εθνικό σχέδιο, συνεννόηση και μια τετραετία πολιτικής σταθερότητας καλώντας τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να απαντήσουν: «Είναι διατεθειμένος ο κ. Μητσοτάκης να συμβάλει σε ένα πρόγραμμα προοδευτικής κατεύθυνσης, κόντρα στις παραδοσιακές συντηρητικές αντιλήψεις και αρχές της ΝΔ; Μπορεί ο κ. Τσίπρας μετά από αυτή τη μνημονιακή-συντηρητική-αντιλαϊκή πολιτική που άσκησε τα τρία τελευταία χρόνια, να κάνει στροφή σε προοδευτική κατεύθυνση και κυρίως να συνεχίσει να παίρνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν για την πορεία της χώρας, ή θα επιλέξει ξανά τον ανεύθυνο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας;».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα. Με στόχο ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές για ριζική αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, και για να αναδειχθεί το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο ξεκίνησε η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες

Στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ξεναγήθηκε σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν την κεντρική της ομιλία στις Σέρρες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών κ. Δημητρία Μαλαμίδου καλωσόρισε την κ. Γεννηματά και την ξενάγησε στα αρχαιολογικά ευρήματα του μουσείου που φανερώνουν την μακρά και πλούσια ιστορική διαδρομή της περιοχής.

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται-1

Η κ. Γεννηματά, που συνοδεύοντας από την πρώην γεν. γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού καθηγήτρια Λίνα Μενδώνη, έδειξε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο τον εκθεμάτων του μουσείου αλλά και από τη δυναμική που έχει αποκτήσει μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά.

Σε σχετική ερώτηση της κ. Γεννηματά η κ. Μαλαμίδου τόνισε ότι την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης του μνημείου με τους πόρους που έχουν διατεθεί και ότι η πρώτη φάση περιλαμβάνει το στήσιμο των εργοτάξιων και τις χωματουργικές εργασίες.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνομίλησε με το κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για την υποδεχθεί στο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου. Δεν αρνήθηκε να φωτογραφεί με παιδιά επισκέπτες του μουσείου όταν της το ζήτησαν και να βγει μια σέλφι με τον μικρότερο από αυτά.

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται-2

Στην έξοδο από το αρχαιολογικό μουσείο συνομίλησε για λίγα λεπτά και με μια εργαζόμενη φύλακα του μουσείου η οποία ήταν μητέρα πολύτεκνης οικογένειας. Της έθεσε το θέμα του δημογραφικού προβλήματος και την ανάγκη στήριξης της τρίτεκνης και πολύτεκνης οικογένειας.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το δημογραφικό είναι σήμερα το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας.

Τόνισε μάλιστα ότι ζητήθηκε η σύσταση μια διακομματική επιτροπής στη Βουλή η οποία θα εξετάσει σοβαρά το δημογραφικό πρόβλημα συμπληρώνοντας ότι αποτελεί «ζήτημα επιβίωσης της πατρίδας μας και ζήτημα επιβίωσης και στήριξης όλων των πολύτεχνων οικογενειών. Ως κίνημα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στη διακομματική επιτροπή της Βουλής όταν συνεδριάσει το Σεπτέμβριο και θα τις παρουσιάσουμε τις και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Κατά την έξοδό της η κ. Γεννηματά δέχθηκε κρασιά και παραδοσιακά προϊόντα από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ η κ. Μενδώνη συνομιλώντας μαζί της σημείωσε με έμφαση πως μετά την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά, κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτονταν το αρχαιολογικό μουσείου περισσότεροι από 3.000 Έλληνες και ξένοι τουρίστες.

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να μας φοβούνται-3

Μάλιστα, χαριτολογώντας, αναφέρθηκε σ’ ένα περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του καφενείου που βρίσκεται έναντι του μουσείου όπου το 2014 σέρβιρε μόνο ελληνικό καφέ, ενώ δυο χρόνια μετά μπορούσε να σερβίρει όλα τα είδη «μέχρι και φρέντο».

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε και το λιμάνι της Αμφίπολης όπου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της παρουσίασαν τις δυναμικές ανάπτυξης που έχει η σερραϊκή λιμενική ζώνη και αναφέρθηκαν στη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση έργων υποδομής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή