Συνεργασία Enterprise Greece – Πειραιώς για στήριξη εξαγωγών και επενδύσεων

Συνεργασία Enterprise Greece – Πειραιώς για στήριξη εξαγωγών και επενδύσεων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου και ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών αλλά και η υποστήριξη των επενδυτικών ευκαιριών, ώστε στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής να αναδειχθεί η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα εστιάσει στις ακόλουθες δράσεις:

• Χρηματοδότηση εξαγωγικών επιχειρήσεων με Trade Finance Solutions και στοχευμένα προϊόντα που θα καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες και θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

• Προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην ελληνική αγορά, σε καίριους τομείς του επιχειρείν (ενέργεια, υποδομές, μεταποίηση), με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

• Συμμετοχή σε κοινοπραξία τραπεζών ή/και χρηματοδοτικών οργανισμών για τη συγχρηματοδότηση έργων στρατηγικού χαρακτήρα, τομέα στον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς έχει τεράστια εμπειρία και ιδιαίτερα ενεργό παρουσία.

• Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από παροχή εξειδικευμένης πληροφόρησης και καθοδήγησης σε θέματα αγοράς, νομικού πλαισίου εξαγωγών και επενδύσεων και, παράλληλα, στήριξη της παρουσίας και προβολής τους σε διεθνείς εκθέσεις και οργανώσεις.

• Χρηματοδότηση νεοφυών επιχειρήσεων εξαγωγικού χαρακτήρα σε ανάγκες κεφαλαίου κίνησης ή για επενδυτικούς σκοπούς, αξιοποιώντας εργαλεία όπως το Cosme, ΤΕΠΙΧ, Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» ή τα προγράμματα InnovFin.

• Εξυπηρέτηση ξένων υπηκόων που εντάσσονται στο πρόγραμμα Golden Visa μέσα από τη δημιουργία «πακέτου» υπηρεσιών και προϊόντων.

«Η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που επενδύουν στην εξωστρέφεια, είναι προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς. Τις θεωρούμε το μέλλον της οικονομίας και της χώρας και τις ενισχύουμε με χρηματοδότηση, αλλά και τις καθοδηγούμε και τις βοηθάμε να ανοίξουν νέους δρόμους και νέες αγορές», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μεγάλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή