Ομόφωνα εξέλεξε το Δ.Σ. της ΕΤΕ νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Π. Μυλωνά

Ομόφωνα εξέλεξε το Δ.Σ. της ΕΤΕ νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Π. Μυλωνά

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ομόφωνη εκλογή του Παύλου Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε το Δ.Σ. της τράπεζας, μετά και την ψήφο προτίμησης που έδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που ελέγχει το 40,4% των μετοχών, και αναμένεται να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 26ης Ιουλίου.

Η Εθνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μια ιστορική απόφαση, που συνδυάζεται με την απόλυτη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης και την προοπτική του μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, με βάση το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι «σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αναδυόμενες προκλήσεις των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων. Να συνδέσουμε τον ιστορικό ρόλο της Εθνικής με το μέλλον, να δημιουργήσουμε νέες αξίες, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη βάση ενός παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου». Ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε πως ο νέος διευθύνων σύμβουλος καλείται να υπηρετήσει ένα ρόλο θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της τράπεζας.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε πως «η ανάληψη του ρόλου του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου». Οπως είπε, «γνωρίζω καλά τις ικανότητες της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέος συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Ολοι μαζί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της τράπεζας, θα δουλέψουμε με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια για αυτούς τους στόχους. Θα βελτιώσουμε την ευελιξία, την αποδοτικότητα και την καινοτομία της τράπεζάς μας. Θα γίνουμε η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά. Η στιγμή για να αρχίσει ένας τέτοιος μετασχηματισμός είναι τώρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική Τράπεζα είναι αντιμέτωπη με διάφορες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων ο αυτοσχεδιασμός της επιχειρηματικής της στρατηγικής, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η ολοκλήρωση εκκρεμών πωλήσεων θυγατρικών της στο εξωτερικό καθώς και της υποβολής των νέων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δάνειων στον SSM τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε πως «η πρόκληση είναι μεγάλη, οι στόχοι φιλόδοξοι, αλλά η ανάγκη για αλλαγή επιτακτική. Δεσμεύομαι να πετύχουμε αυτούς τους απαιτητικούς στόχους βελτίωσης της τράπεζας εντός ενός πλαισίου συναίνεσης, διαφάνειας και με σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή