Ο μοναχικός δρόμος που βαδίζει η Ουγγαρία

Ο μοναχικός δρόμος που βαδίζει η Ουγγαρία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

BOΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η Ουγγαρία θα εγκαταλείψει τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση πριν από την οριστική έγκρισή της, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιτζάρτο, σημειώνοντας ότι η συμφωνία αυτή συνιστά «απειλή για τον κόσμο». «Το έγγραφο αυτό τάσσεται εντελώς κατά των συμφερόντων ασφαλείας της Ουγγαρίας», δήλωσε ο Σιτζάρτο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η συμφωνία αυτή θα υιοθετηθεί επισήμως τον Δεκέμβριο, αλλά η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο στο Μαρόκο, προσέθεσε ο ίδιος.

Η Ουγγαρία θα αντιταχθεί, επίσης, στη συμφωνία εάν αυτή τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξε. Οι χώρες-μέλη του ΟΗΕ, εκτός των ΗΠΑ, ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο διαπραγματεύσεις με στόχο την υπογραφή τον Δεκέμβριο στο Μαρόκο μιας μη δεσμευτικής παγκόσμιας συμφωνίας για τη μετανάστευση. Χθες, 19 άνθρωποι πνίγηκαν σε λέμβο που μετέφερε σχεδόν 160 άτομα και η οποία αναποδογύρισε στη βόρεια ακτή της Κύπρου, ανοικτά των Κατεχομένων. Ο υπουργός Μεταφορών στο τουρκικό κομμάτι του διαιρεμένου νησιού δήλωσε ότι αναζητούνται 25 άνθρωποι, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή έσωσε 103. Ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε χθες σοκαρισμένος με τις φωτογραφίες που έδειχναν δύο νεκρούς μετανάστες που είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από την ακτοφυλακή της Λιβύης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή