Κατρούγκαλος: Η περικοπή συντάξεων δεν είναι αναγκαία – Υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών η εγκύκλιος

Κατρούγκαλος: Η περικοπή συντάξεων δεν είναι αναγκαία – Υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών η εγκύκλιος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία και είναι αντίθετη σε ό,τι προβλεπόταν στο νόμο Κατρούγκαλου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην εγκύκλιο Χουλιαράκη που προβλέπει περικοπή των συντάξεων από το 2019. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» χαρακτήρισε την εγκύκλιο ως «μια υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών του Λογιστηρίου του Κράτους να ανταποκριθούν σε αυτό που ισχύει σήμερα και όχι σε αυτό στο οποίο που έχουμε δεσμευτεί».

«Δεν πρόκειται να γίνει καμία πράξη που να επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Προπαρασκευαστικές πράξεις είναι υποχρεωμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να κάνουν, αλλιώς θα παρέβαιναν το καθήκον τους, όσο υπάρχει ο νόμος. Αυτός είναι ένας αυτοματισμός της διοίκησης που δεν πρέπει να συγχέεται με την πολιτική απόφαση που έχουμε εμείς», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2019», ξεκαθαρίζοντας όμως ταυτόχρονα ότι «δεν πρόκειται να έρθουμε σε σύγκρουση με οποιονδήποτε».

Εξάλλου, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «ένας νόμος, αλλάζει με έναν άλλο νόμο» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη στάση των Ευρωπαίων. 

«Είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται οι Ευρωπαίοι να έχουν αντίρρηση σε κάτι που είναι τόσο εύλογο. Θέλουμε να αναστρέψουμε έναν εκβιασμό που έγινε από το ΔΝΤ», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσαρμόσουμε τον προϋπολογισμό μας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει». 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή