ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ράλλυ Αιγαίου: Ενα ελπιδοφόρο μήνυμα από νησί σε νησί

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Για 55η χρονιά ο πολύχρωμος στόλος του «Ράλλυ Αιγαίου» ετοιμάζεται να διασχίσει το Αρχιπέλαγος, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ακόμα μία χρυσή σελίδα ετοιμάζεται να γράψει στα γαλανόλευκα νερά του Αιγαίου ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας, που φέρει το όνομα του ελληνικού πελάγους. Για 55η χρονιά ο πολύχρωμος στόλος του «Ράλλυ Αιγαίου» θα διασχίσει το Αρχιπέλαγος, μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα και ενισχύοντας την τοπική οικονομία των νησιών που θα επισκεφθεί.

Αλλαγές πληρωμάτων, νέα σκάφη, συμμετοχές κορυφαίων ιστιοπλόων και ένα ρουμανικό ιστιοφόρο έχουν δώσει διαφορετική πνοή σε έναν αγώνα, ο οποίος, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης, αντιστέκεται και διαφημίζει την αγωνιστική ιστιοπλοΐα μας.

«Τα οικονομικά προβλήματα έχουν και εδώ αντίκτυπο. Πολλά αγωνιστικά σκάφη πουλήθηκαν και κάποια άλλα δεν μπορούν να συμπληρώσουν πληρώματα. Η συμμετοχή των Ρουμάνων ιστιοπλόων, που θα αγωνιστούν με τη βοήθεια της ομάδας του «Optimum», μάς ανοίγει ένα παράθυρο σε αυτή τη χώρα και θα δούμε τι συνεργασίες θα φέρει στο μέλλον», δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, που διοργανώνει τον αγώνα. Η εκκίνηση θα δοθεί αύριο (18.00) από την πυραυλάκατο «Πλωτάρχης Μπλέσσας 2». Η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών και, έτσι, την εκκίνηση θα δώσει ο δρ Γεώργιος Γράτσος, πρόεδρος της Helmepa. «Ελπίζω να καταφέρουμε να περάσουμε το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας» και να αφήσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον σε αυτούς που θα μας διαδεχθούν», υπογράμμισε ο κ. Γράτσος. Σε όλα τα νησιά θα πραγματοποιηθούν συμβολικοί καθαρισμοί των ακτών.

Πρώτος σταθμός θα είναι η Αμοργός, στη συνέχεια τα σκάφη θα μεταβούν στους Λειψούς και θα ακολουθήσει η Πάρος. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου, στον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. «Οι Ολυμπιονίκες Δεληγιάννης, Πελεκανάκης και Μούγιος θα αγωνιστούν σε μία διοργάνωση που διαφημίζει τη χώρα μας», δήλωσε η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Οι ιστιοπλόοι θα διανύσουν περίπου 350 ναυτικά μίλια, σε μία απαιτητική διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει και νυχτερινή πλεύση και δικαιώνει τη φήμη του «Ράλλυ Αιγαίου» ως τον δυσκολότερο και τον πιο σημαντικό αγώνα της Ανατολικής Μεσογείου, έναν αγώνα που σε κάθε μίλι οι αγωνιζόμενοι πρέπει να αποδεικνύουν τις ιστιοπλοϊκές γνώσεις και τη ναυτοσύνη τους.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ