Μπάσκετ: Ετοιμο το «ερυθρόλευκο» παζλ

Μπάσκετ: Ετοιμο το «ερυθρόλευκο» παζλ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O άτυπος χρονικός ανταγωνισμός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, τον τελευταίο μήνα, για την ολοκλήρωση των μεταγραφικών κινήσεών τους και την ενίσχυση των ομάδων, είχε άμεση αποτελεσματικότητα και οι «αιώνιοι» είναι έτοιμοι να τεθούν στην αφετηρία της προετοιμασίας τους, ενόψει της επόμενης περιόδου. Στο διάστημα της χθεσινής ημέρας, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Λετονού Γιάνις Τίμα και πληροφορήθηκε την οριστικοποίηση της παραμονής του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη διετή ανανέωση συμβολαίου του Νίκου Παππά και περιμένει σήμερα την άφιξη του Γιώργου Παπαγιάννη για να τον επανεντάξει στο έμψυχο δυναμικό του.

Στον Ολυμπιακό, δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την άφιξη του νέου τεχνικού Ντέιβιντ Μπλατ στην Ελλάδα και η δήλωσή του ότι «θα γίνει ακόμα μία μεταγραφή για την ολοκλήρωση του ρόστερ» εξελίχθηκε σε πράξη από τη διοίκηση της ΚΑΕ, καθώς ο Τίμα έμεινε ελεύθερος από την Μπασκόνια και οι «ερυθρόλευκοι» ενεργοποίησαν το υπογεγραμμένο συμβόλαιο διετούς διάρκειας που είχαν στην κατοχή τους και θα αποφέρει στον Λετονό φόργουορντ συνολικές αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα, οι Σαν Αντόνιο Σπερς προχώρησαν σε ανταλλαγή των Καγουάι Λέοναρντ και Ντάνι Γκριν με τους ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Τζέικομπ Πολτλ, αφήνοντας τον Σέρβο Μιλουτίνοφ για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο στη διάθεση του Ολυμπιακού για τη θέση του βασικού σέντερ. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε και ουσιαστικά ο Μπλατ τον άλλαξε σε μικρό ποσοστό με την επιλογή των Τουπάν, Τίμα και Βεζένκοφ. Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός έκρινε ότι δεν χρειαζόταν περαιτέρω παρουσία ξένου παίκτη στις θέσεις των γκαρντ και προτίμησε ημίψηλους παίκτες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του πάουερ φόργουορντ, και αυξάνουν την ποικιλία των σχημάτων στην πεντάδα των «Πειραιωτών».

Το 2020 και όταν ολοκληρωθεί το τρίτο συμβόλαιο συνεργασίας, ο Νίκος Παππάς θα έχει συμπληρώσει επτά χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, μετά τη διετή ανανέωση του συμβολαίου του, και όπως γράφει στην ανακοίνωση, δεν ήταν διατεθειμένος να φύγει από τους «πράσινους». Ο 28χρονος γκαρντ αναμένεται να έχει και πάλι συμπαίκτη τον Γιώργο Παπαγιάννη (έπαιξε τη διετία 2014-16), ο οποίος έμεινε και τυπικά ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς και αναχωρεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Αθήνα, όπου η «αγκαλιά» των πρωταθλητών είναι ανοικτή γι’ αυτόν.

• Η ανανεωμένη ομάδα της Εθνικής Νέων αποκλείστηκε στη φάση των «16» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την ήττα από την Ιταλία (76-70) και συνολικό απολογισμό μιας νίκης και τριών ηττών. Η ελληνική ομάδα ισοφάρισε (70-70) στα 51΄΄ πριν από τη λήξη, αλλά οι Λούντζης και Μωραΐτης αστόχησαν διαδοχικά σε σουτ τριών πόντων και δέχτηκαν σερί 0-6 που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή