Η Marathon Venture Capital επένδυσε €500.000 στη startup Augmenta

Η Marathon Venture Capital επένδυσε €500.000 στη startup Augmenta

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νεοφυής εταιρεία Augmenta που κάνει τα πρώτα της βήματα στον κλάδο της αγροτικής τεχνολογίας, ανακοίνωσε επένδυση ύψους 500.000 ευρώ (seed χρηματοδότηση) από τη Marathon Venture Capital.

To «Field Analyzer»

Η μεγαλύτερη καινοτομία της εταιρείας ακούει στο όνομα «Field Analyzer» που αποτελεί ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε τρακτέρ και σε πραγματικό χρόνο να αναλύσει τις ανάγκες των φυτών, να ανιχνεύσει το επίπεδο υγείας κάθε καλλιέργειας σιτηρών (σιτάρι, καλαμπόκι, ρύζι) και τέλος να βοηθήσει στη σωστή διανομή λιπάσματος εντός της καλλιέργειας.

Ακόμη και σήμερα, αρκετοί αγρότες ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές διασπείρουν το λίπασμα ομοιόμορφα και κατά μήκος του αγρού.

Η νεοφυής εταιρεία, η οποία αναδύθηκε από το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας Egg της Eurobank, μέσω του συστήματος που έχει εφεύρει, προτείνει στους αγρότες μία νέα «αυτοματοποιημένη» λύση, προκειμένου κάθε σημείο του αγρού να λαμβάνει την ποσότητα λιπάσματος που του είναι απαραίτητη. Με τον τρόπο αυτό, οι αγρότες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή τους, να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος τους και να μειώσουν την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων, μειώνοντας το κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, αυτή η επένδυση έδωσε ώθηση στην ομάδα της Augmenta να αποκτήσει τον δικό της επαγγελματικό χώρο, να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του προϊόντος και να ανταποκριθεί στη ζήτηση του προϊόντος από αγρότες και συνεταιρισμούς τόσο σε Ευρώπη όσο και σε Αμερική.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημήτρη Ευαγγελόπουλου, έναν από τους ιδρυτές της εταιρείας, «η επένδυση μας εξασφαλίζει να κάνουμε μία σοβαρή ανάπτυξη του προϊόντος καθώς και να πληρώνουμε τους μισθούς των συνεργατών μας για ένα με ενάμιση χρόνο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή, που είναι συμβατή με το πρωτόκολλο ISOBUS, καταγράφει και αναλύει σε πραγματικό χρόνο φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας 4Κ για κάθε σημείο του αγρού. Εν συνεχεία, χρησιμοποιώντας αλγόριθμους deep learning, διαπιστώνει τη θρέψη κάθε φυτού και ελέγχει τον διανομέα λιπάσματος ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών σε κάθε σημείο του χωραφιού.

Προσφάτως μάλιστα, η εταιρεία εγκαινίασε νέο όνομα και πλέον συνεχίζει την πορεία της στον κλάδο της αγροτικής τεχνολογίας ως Augmenta, αφήνοντας πίσω το παλιό Agile Agriculture Technologies που της έδωσε το «εισιτήριο» για τη σταδιακή εξέλιξή της μέσα από το πρόγραμμα egg της Eurobank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή