Ατελιέ στην προθήκη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάστηκε πριν από μερικές εβδομάδες το πολυαναμενόμενο Ινστιτούτο Τζακομέτι στο Montparnasse του Παρισιού, όπου ο περίφημος Ελβετός γλύπτης έζησε και εργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Σε ένα διατηρητέο κτίριο αρ ντεκό, λίγα βήματα από το αυθεντικό του εργαστήριο, το Ίδρυμα Αλμπέρτο Τζακομέτι παρουσιάζει την ανακατασκευή του ατελιέ του δημιουργού, το οποίο διατηρήθηκε στο σύνολό του από τη χήρα του Ανέτ.

Σε αυτό θα εκτίθενται πάνω από 70 γλυπτά σε γύψο και πηλό, πολλά εκ των οποίων για πρώτη φορά, μαζί με τα έπιπλα του καλλιτέχνη, αλλά και τις τοιχογραφίες που αφαίρεσε η Ανέτ φεύγοντας από το παλιό εργαστήριο, όταν ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να της πουλήσει τον χώρο.

Το Ίδρυμα, που έχει στην κατοχή του πάνω από 300 γλυπτά, 90 ζωγραφικά έργα και χιλιάδες σκίτσα, θα παρουσιάζει ετησίως τέσσερις περιοδικές εκθέσεις αφιερωμένες σε διαφορετικές πτυχές του έργου του γλύπτη, στις σχέσεις του με καλλιτέχνες και συγγραφείς της εποχής του, καθώς και στην επιρροή που άσκησε στις επόμενες γενιές.

www.fondation-giacometti.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή