Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν ρολόγια που δεν χορταίνεις να τα κοιτάζεις, ρολόγια που είναι φτιαγμένα για τους αιθέρες, ρολόγια για φοριούνται σε επίσημες εμφανίσεις… Και υπάρχουν και ρολόγια γεννημένα για να ανθίστανται στις πιο σκληρές συνθήκες, στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη χωρίς να χάνουν την κομψότητά τους στον καρπό. Σ’ αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκουν τα καταδυτικά ρολόγια της Officine Panerai. Από την εξερεύνηση κοραλλιογενών υφάλων και την κατάδυση στην άβυσσο των ωκεανών μέχρι …μια βουτιά στην πισίνα ενός ξενοδοχείου, τα Luminor Sumbersible της Panerai αντέχουν σε κάθε είδους πίεση και παραμένουν απολύτως λειτουργικά ακόμη και σε βάθη που οι πιο σκληροτράχηλοι δύτες δυσκολεύονται να καταδυθούν.

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic-1

H συλλογή Luminor Submersible σχεδιάστηκε από την Panerai με γνώμονα τις υψηλές απαιτήσεις του Guillaume Néry, ενός επαγγελματία δύτη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης στον κόσμο. Η κατάδυση σε βάθος 120 μέτρων ή και περισσότερο είναι κάτι που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν με μία και μόνο ανάσα. Για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αυτή είναι η καθημερινότητά του και το να έχει στον καρπό του ένα ρολόι ικανό να αντέξει στις τεράστιες αυτές πιέσεις ήταν απαραίτητη προϋπόθεση.

Δείτε και το σχετικό video της Panerai για τον Guillaume Néry…

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ο Guillaume Néry λάτρευε τη θάλασσα. Ειδικεύτηκε στην ελεύθερη κατάδυση με σταθερό βάρος, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ τέσσερις φορές (2002, 2004, 2006 και 2008) και κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή το 2008 και το 2011. Σήμερα, παρόλο που έχει αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση, εξακολουθεί να προπονείται και να καταδύεται ως επαγγελματίας. Παράλληλα διδάσκει στους νεότερους και εξακολουθεί να εξερευνά τα μυστικά του υποβρύχιου κόσμου σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic-2

Πρόσφατα ο Guillaume έγινε πρεσβευτής της Officine Panerai και επέλεξε να φορά σε όλες τις υποβρύχιες εξερευνήσεις του το Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio – 47mm.

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic-3

Το εν λόγω ρολόι, όπως τα περισσότερα Luminor Sumbersible, είναι εγγυημένα στεγανό μέχρι βάθος 300 μέτρων, ως είθισται σε ένα πιστοποιημένο ρολόι καταδύσεων. Επιπλέον είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα μαγνητικά πεδία (εξ ου και ο όρος amagnetic στο όνομά του) χάρη σε μία εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο, η οποία προστατεύει τον μηχανισμό.

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic-4

Το ρολόι είναι εφοδιασμένο με καταδυτική στεφάνη από κεραμικό και τιτάνιο, η οποία περιστρέφεται αριστερόστροφα και διαθέτει διαβαθμισμένη κλίμακα για τον υπολογισμό του χρόνου κατάδυσης.Η βιδωτή κάσα του έχει διάμετρο 47 mm και είναι από τιτάνιο με ωραίο σατινέ φινίρισμα και το χαρακτηριστικό σύστημα προστασίας της κορόνας που είναι πατέντα της Panerai. Στο εσωτερικό της περικλείει τον καινούριο αυτόματο μηχανισμό P.9010 calibre, αποκλειστικά κατασκευασμένο από την Panerai, ο οποίος απαρτίζεται από 200 εξαρτήματα και διαθέτει δύο βαρέλια που του εξασφαλίζουν  3 ημέρες ενεργειακής αυτονομίας.

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic-5

Το μαύρο καντράν έχει ημερομηνία στο 3, μικρά δευτερόλεπτα στο 9 με μπλε δείκτη και απλικέ ενδείξεις ώρας με φωσφορίζουσα επίστρωση ώστε να είναι ορατές στο σκοτάδι και στον βυθό.

Εξερεύνηση στο βυθό με ένα PANERAI Luminor Sumbersible 1950 Amagnetic-6

Το Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio – 47mm τυλίγεται με ασφάλεια γύρω από τον καρπό με ένα εργονομικό και πολύ ανθεκτικό λουράκι από μαύρο καουτσούκ.

Δείτε και το σχετικό video…

 

Εκτός από το Luminor Submersible 1950 Amagnetic 3 Days Automatic Titanio η συλλογή Submersible της Panerai έχει πλήθος μοντέλων σε διάφορες διαστάσεις, υλικά κατασκευής και λειτουργίες κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των έμπειρων θαμώνων του βυθού. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εξουσιοδοτημένα καταστήματα: Αθήνα: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020), Θεσσαλονίκη: Gofas (τηλ.: 2310-279703), Ρόδος: Kounakis (τηλ.: 22410-30276), Σαντορίνη: Excelsior (τηλ.: 22860-36196), Kως: Volaka Jewels & Watches (τηλ.: 22420-29229)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή