«Μέταλ» απόβαση στην Αθήνα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λένε ότι οι πρώτες συγχορδίες του «Breaking the Law» είναι από τις πιο εύκολες στη μέταλ μουσική για τους επίδοξους κιθαρίστες. Η πραγματικότητα είναι πως το τραγούδι που απογείωσε την καριέρα των Judas Priest στη δεκαετία του ’80 είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα και «εύκολα» ακούσματα της μέταλ μουσικής γενικότερα, αλλά και του βρετανικού συγκροτήματος ειδικότερα, το οποίο θα εμφανιστεί πρώτο στο heavy metal διήμερο της Αθήνας στο Rockwave Festival.

Οι «Metal Gods» έρχονται σήμερα, με τον κιθαρίστα και παραγωγό Αντι Σνιπ να παίζει στη θέση του Γκλεν Τίπτον, που αποσύρθηκε από την παγκόσμια περιοδεία της μπάντας όταν επιδεινώθηκε η νόσος του Πάρκινσον από την οποία υποφέρει, τον Ρομπ Χάλφορντ και την υπόλοιπη γνωστή ομάδα, για να προωθήσουν το τελευταίο τους άλμπουμ «Firepower» που κυκλοφορεί από τον περασμένο Μάρτιο. To άλμπουμ είχε πολύ καλή υποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς. Η θρυλική μπάντα έφτιαξε στο «Firepower» τραγούδια με πλούσιο ήχο, τον Χάλφορντ πιο «χαμηλά», αλλά με όλη την γκάμα της βαρύτονης φωνής του, και τον Ρίτσι Φόλκνερ να αποδεικνύεται άξιος αντικαταστάτης του ιδρυτικού μέλους της μπάντας, K. K. Nτάουνινγκ, στο δεύτερο άλμπουμ του με τους Priest. Ο Ντάουνινγκ που αποχώρησε το 2011 ετοιμάζει την έκδοση της αυτοβιογραφίας του «Heavy Duty: Days And Nights In Judas Priest» για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Aν κρίνουμε από το Ταλίν της Εσθονίας απ’ όπου ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία, οι Iron Maiden θα ανεβούν στη σκηνή του Rockwave με κέφι και όρεξη, ίσως για ένα από τα καλύτερα μέταλ σόου τους, επτά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Το «Legacy of the Beast Τour», με τον συμπαθή Εντι όπως πάντα στο προσκήνιο, έρχεται την Παρασκευή 20 Ιουλίου, σε συνέχεια του ομώνυμου κόμικ και βιντεο-παιχνιδιού που δημιούργησε η μπάντα το 2017.

Γνωστοί για τη θεατρικότητα τους, οι Iron Maiden δεν θα απογοητεύσουν το ελληνικό κοινό. Αν ακολουθήσουν την ίδια συνταγή με το εξωτερικό, θα δούμε τη σκηνή να μεταμορφώνεται τουλάχιστον δύο φορές, από ένα στρατιωτικό θέμα σε ένα θρησκευτικό, ενώ θα παρακολουθήσουμε και μια κανονική ξιφομαχία, όπως και τον Εντι να φουσκώνει πάνω από τα κεφάλια μας.

Ο Μπρους Ντίκινσον θέλησε όμως να «ξαφνιάσει» τους φαν της θρυλικής μπάντας και στο κομμάτι της μουσικής και γι’ αυτό το συγκρότημα ανέσυρε από τα κιτάπια του παλιά τραγούδια που σπάνια ακούγονται στα σύγχρονα live τους. Από τις εκπλήξεις της βραδιάς θα είναι το «Flight of Icarus» το οποίο δεν έχει ακουστεί ζωντανά από το 1986, αλλά και το «The Clansman» που έπαιξαν τελευταία φορά live πριν από 15 χρόνια. Run to the hills.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή