80 χρoνια πριν... 19-7-1938

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: O ΦIΛIΣTΩP

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ: Το βασιλικόν ζεύγος θ’ αναχωρήση διά Παρισίους την 9ην πρωινήν της αύριον (σήμερον) Τρίτης. […] Κατόπιν της ανταλλαγής των γνωστών επιστολών μεταξύ των κ.κ. Νταλαντιέ και Τσάμπερλαιν, η αγγλική κοινή γνώμη […] αρχίζει ήδη να αποδίδη αμεσωτέραν πολιτικήν και διπλωματικήν σημασίαν εις τας συνομιλίας αι οποίαι θα διεξαχθούν […] μεταξύ των υπευθύνων υπουργών των δύο χωρών […]. (Φωτ.: Ο Αγγλος βασιλιάς Γεώργιος Στ΄ και ο Γάλλος πρόεδρος Αλμπέρ Λεμπρέν.]

ΜΥΚΟΝΟΣ: Μεγάλη κοσμοσυρροή, μαθαίνουμε, αυτό το Σαββατοκύριακο εις την Μύκονον. Τα κομψά «σορτς» και οι πυτζάμες έκαναν πάλι την εμφάνισίν των εις τα λευκά δρομάκια. Η «Μεγάλη Αμμος», η πιο γειτονική αμμουδιά, έμοιαζε «πλαζ» κοσμικής λουτροπόλεως. Ενα ωραιότατο περίπτερο ανηγέρθη εκεί εφέτος από τον Τουρισμόν και διαθέτει διά τους λουόμενους αποδυτήρια, μπαρ και ταράτσα για ηλιοθεραπεία (φωτ.: R. A. McCabe).

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΗ: Σήμερον ήρχισεν εις το δικαστήριον του Ολντ Μπέλεϋ η δίκη του ιατρού καθηγητού Μπουρν, κατηγορουμένου ότι επενέβη χειρουργικώς επί 15ετίδος νεάνιδος ενεργήσας άμβλωσιν. Ο καθηγητής [...] υποστήριξε ότι η πράξις αυτή επιβάλλεται από κοινωνικής απόψεως εις ωρισμένας περιπτώσεις [...].

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ