Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα που οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρο του Βελγίου

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα που οδήγησε στο κλείσιμο του εναέριου χώρο του Βελγίου

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη φόρτωση δεδομένων των σχεδίων πτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει για μερικές ώρες ο εναέριος χώρος του Βελγίου, όπως έγινε γνωστό από την Belgocontrol, την υπηρεσία ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Αλέν Κνιμπς είπε ότι η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί πλήρως μέχρι τις 21:00 (ώρα Ελλάδας).

Η Belgocontrol δεν ήταν σε θέση να πει πόσες πτήσεις καθυστέρησαν και πόσοι επιβάτες επηρεάστηκαν από το τεχνικό πρόβλημα.

«Ορισμένα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος, άλλα αναγκάστηκαν να προσγειωθούν», εξήγησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας νωρίτερα. 

«Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση», είχε υπογραμμίσει μέσω του Twitter το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου επηρεάζει έξι βελγικά αεροδρόμια καθώς και όλα τα αεροπλάνα που πετούν σε ύψος έως 8.000 μέτρων. Πάνω από το ύψος αυτό, τα αεροπλάνα τα διαχειρίζεται ο πύργος ελέγχου του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία. "Αυτό σημαίνει ότι ένα αεροσκάφος που συνδέει τη Δανία με την Ισπανία, για παράδειγμα, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί πετά σε μεγάλο ύψος", διευκρίνισε ο Κνιμπς.

Το φετινό καλοκαίρι παρατηρούνται πολλά προβλήματα στον ενάεριο χώρο και τα αεροδρόμια πολλών χωρών. Εταιρείες όπως οι easyJet, Ryanair, IAG και Lufthansa αναγκάστηκαν να ακυρώσουν περισσότερες πτήσεις απ΄ότι συνήθως, λόγω απεργιών ή δυσμενών καιρικών συνθηκών. Την Τετάρτη παρουσιάστηκαν προβλήματα στις πτήσεις από και προς τη Βρετανία αφού ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου Χίθροου εκκενώθηκε λόγω συναγερμού για πυρκαγιά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία British Airways αντιμετώπισε προβλήματα με το σύστημα πληροφορικής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή