Σάλος για σωματοφύλακα του Μακρόν

Σάλος για σωματοφύλακα του Μακρόν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύελλα διαμαρτυριών ξέσπασε την Πέμπτη κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από δημοσίευση αποκαλυπτικού βίντεο από την εφημερίδα Le Monde, που δείχνει έναν σωματοφύλακά του να επιτίθεται βίαια εναντίον διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια της πορείας της Πρωτομαγιάς. Το βίντεο απεικονίζει έναν άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αναγνωρίστηκε ως μέλος του προσωπικού του Μακρόν, να τραβάει βίαια μια γυναίκα από το χέρι και στη συνέχεια να χτυπάει έναν διαδηλωτή.

«Ο σωματοφύλακας του προέδρου, Αλεξάντρ Μπεναλά, είχε λάβει άδεια να βρεθεί στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς μόνο ως παρατηρητής», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μακρόν, Μπρούνο Ρότζερ-Πετίτ, σε μια βιαστική, βιντεοσκοπημένη δήλωση. «Είναι ξεκάθαρο ότι το παράκανε, και γι’ αυτό μόλις το περιστατικό ήρθε “στο φως” τον καλέσαμε αμέσως και τον τιμωρήσαμε για την απαράδεκτη συμπεριφορά με 15 ημέρες αναστολή», πρόσθεσε. Ωστόσο, ο χειρισμός του ζητήματος από την προεδρία καταδικάστηκε ομόφωνα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι όχι μόνο η τιμωρία ήταν εξαιρετικά επιεικής, αλλά επίσης ότι το περιστατικό θα έπρεπε να είχε παραπεμφθεί αμέσως στις δικαστικές αρχές. Η εισαγγελία του Παρισιού διέταξε το μεσημέρι της Πέμπτης προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα.

Επειτα από τη δεκαπενθήμερη αναστολή, ο Μπεναλά επέστρεψε στα καθήκοντά του και επανήλθε στη στενή συνοδεία σωματοφυλάκων του Γάλλου προέδρου. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίζεται σε πρόσφατες φωτογραφίες δίπλα στον Μακρόν, και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα βοήθησε στη διοργάνωση των εορτασμών για την υποδοχή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλλίας από τη Ρωσία, ποζάροντας δίπλα από το λεωφορείο της ομάδας.

Στον απόηχο της κατασκευής μιας εντυπωσιακής πισίνας στο προεδρικό μέγαρο, και των έντονων δηλώσεων του Μακρόν κατά της κοινωνικής πρόνοιας, οι επικριτές του Γάλλου προέδρου αναφέρουν πως το περιστατικό ενισχύει περαιτέρω την αντίληψη πως ο ηγέτης της χώρας δεν έχει επαφή με τους απλούς ανθρώπους της γαλλικής κοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή