Και ταινίες και ουρανός

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βραδινή προβολή με άρωμα αρμύρας ή γιασεμιού, συνοδεία παγωμένης μπίρας και ποπ κορν, στο κέντρο και στα προάστια.

ΖΕΦΥΡΟΣ

Ντεκόρ γλυκιάς ρετρό νοσταλγίας, με είσοδο γεμάτη αφίσες παλιών ταινιών ζωγραφισμένες στο χέρι και αναλογικές κινηματογραφικές μηχανές. Η Σοφία Λόρεν και άλλες παλιές σταρ του σινεμά σάς κοιτούν από την οθόνη –ο Ζέφυρος έχει αδυναμία στα διαχρονικά αριστουργήματα–, ενώ οι θεατές δεν περιορίζονται στην αυλή με τα νυχτολούλουδα και τους βασιλικούς – στο κοινό περιλαμβάνονται και οι γείτονες που βγαίνουν στα μπαλκόνια.

|| Τρώων 36, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210-3462677, 7 ευρώ (κανονικό), 6 ευρώ (μειωμένο)

Και ταινίες και ουρανός-1

Ο Ζέφυρος έχει «αδυναμία» στις κλασικές ταινίες. (Φωτογραφία: © ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ)

ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ

Το CNN το συμπεριλαμβάνει στη λίστα με τα καλύτερα θερινά του κόσμου. Στο Σινέ Θησείον μπορείτε, αν θέλετε, να μπείτε από τις 19.30, για να πιάσετε θέση δίπλα σε ένα τραπέζι με το πορτρέτο του Στιβ ΜακΚουίν ή της Μπριζίτ Μπαρντό, να προλάβετε να πείτε δυο κουβέντες με την παρέα με θέα την Ακρόπολη και για να παραγγείλετε χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Στο αναψυκτήριο θα βρείτε, μεταξύ άλλων, σπιτική βυσσινάδα, γλυκό του κουταλιού και τυρόπιτα. Οι πρώτοι προλαβαίνουν και αυγοτάραχο Μεσολογγίου.

|| Απ. Παύλου 7, Θησείο, τηλ. 210-3420864, cine-thisio.gr, εισιτήριο 8 ευρώ (γενική), 6 ευρώ (μειωμένο)

CΙΝΕ ΑΛΙΜΟΣ

Όσοι δεν πρόλαβαν φέτος στις αίθουσες το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν  Έστλουντ και δεν έχουν δει ακόμη το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ έχουν την ευκαιρία… Το πρόγραμμα του θερινού κινηματογράφου του Δήμου Αλίμου Cine Άλιμος, χωρητικότητας άνω των 400 ατόμων, περιλαμβάνει ταινίες για όλα τα γούστα με χαμηλό εισιτήριο, δίπλα στο κύμα.  

|| Λεωφ. Ποσειδώνος 43 & Καλαμακίου, τηλ. 210-9839882, εισιτήριο 4 ευρώ (γενική), 3 ευρώ (μειωμένο και για δημότες). Κάθε Δευτέρα, είσοδος δωρεάν. Μάθετε τι παίζει σήμερα στο facebook.com/cineAlimos

ΣΙΝΕ ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Η βόλτα με ένα παγωτό στο χέρι στη μαρίνα Φλοίσβου καταλήγει στο Σινέ Φλοίσβος, λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Κι επειδή δεν είναι σινεμά γειτονιάς, τολμά τα υψηλά ντεσιμπέλ. Εδώ θα μείνετε για πάντα παιδιά βλέποντας οικογενειακώς ένα animation και τσιμπώντας κεφτεδάκια και κοτομπουκιές με τηγανητές πατάτες.

|| Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210-9821256, www.cineflisvos.gr, εισιτήρια 8 ευρώ (γενική)

ΣΙΝΕ ΠΑΡΙ

Πιάστε θέση στον εξώστη: ακαταμάχητη θέα της Πλάκας, με τα αρχοντικά κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης. Καθώς σουρουπώνει, ανάβουν ένα ένα τα φώτα τους σαν φαναράκια, κάνοντας το τοπίο μαγικό. Στην καντίνα, από ψαγμένα τσιπς μέχρι πίτσα και χοτ ντογκ.

|| Κυδαθηναίων 22, Πλάκα, τηλ. 210-3222071, www.cineparis.gr, εισιτήριο 8 ευρώ (Τρίτη και Τετάρτη 6 ευρώ)

Και ταινίες και ουρανός-2

Η Ντία Κρωτήρα, ιδιοκτήτρια και «ψυχή» του Σινέ Όασις. (Φωτογραφία: © ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ)

 

ΣΙΝΕ ΟΑΣΙΣ

Η διακριτική επιγραφή «ταινίες ποιότητος» σε βάζει στο κλίμα του συνοικιακού κινηματογράφου, που διατηρεί τον αέρα της δεκαετίας του 1950, τότε που λειτούργησε για πρώτη φορά. Στον διάκοσμο της εισόδου θα δείτε από αφίσες του Τζέιμς Ντιν μέχρι ρεπλίκες αρχαίων αγαλμάτων και γλάστρες που έχουν δωρίσει πιστοί θαμώνες. Ψυχή του κινηματογράφου, η ιδιοκτήτριά του, Ντία Κρωτήρα, που θα συναντήσετε στο γκισέ και η οποία φροντίζει προσωπικά τον πανέμορφο κήπο με τους φοίνικες και τις καμέλιες.

|| Πρατίνου 7, Παγκράτι, τηλ. 210-7244015, εισιτήριο 7 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο)

ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ

Στον κήπο της Μπομπονιέρας, με τις αγριοκαρυδιές, τους κισσούς και τους βασιλικούς, οι Αθηναίοι έβλεπαν σινεμά από το 1918. Μπαίνοντας, χαζεύεις την μπομπίνα-σουβενίρ που λειτουργούσε έως τη δεκαετία του 1960 και περιμένεις να αρχίσει η ταινία, σκεπτόμενος τι διαλέγεις: πίτσα ή χοτ ντογκ;

|| Παπαδιαμάντη 12, Κηφισιά, τηλ. 210-8019687, εισιτήριο 8,5 ευρώ

ΧΛΟΗ

Ξερογκαζιές και αδρεναλίνη στην οθόνη, πράσινος φουντωτός παράδεισος εκτός. Η Χλόη αγαπάει τις ταινίες δράσης, αλλά και τις κωμωδίες. Τις απολαμβάνετε κάτω από δύο πλατάνια, με τις ευωδιές από το ρυγχόσπερμα και το αγιόκλημα να συναγωνίζονται τις μυρωδιές από το ποπ κορν που βγάζει ζεστό η καντίνα.

|| Κασσαβέτη 17, 210-8011500, εισιτήριο 8,5 ευρώ (γενική), 6,5 ευρώ (μειωμένο)

CINE ΑΙΓΛΗ

Σε έναν από τους παλιότερους θερινούς κινηματογράφους της πόλης, που λειτουργεί από το 1910, στο Cine Αίγλη, μέσα στον κήπο του Ζαππείου, τα τελευταία blockbusters «σερβίρονται» με street food (σουβλάκι, hot dog, πίτσα κ.ά.). Εναλλακτικά, κλείστε την πριβέ βεράντα, για να δείτε την ταινία από τον πρώτο όροφο, σε ατμόσφαιρα ρομαντικού δείπνου με μενού εστιατορίου.

||  Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασιλίσσης Όλγας), τηλ. 210-3369369, www.aeglizappiou.gr, εισιτήριο 8,5 ευρώ (κανονικό), 6,5 ευρώ (μειωμένο)


Σινε-προβολές στο πάρκο

Το πάρκο Σελεπίτσαρι βρίσκεται στα παλιά νταμάρια, στα σύνορα Κερατσινίου-Νίκαιας, και είναι το καμάρι των πιο «ανοιχτόμυαλων» Πειραιωτών, που δεν περιορίζουν τις εξόδους τους σε Πασαλιμάνι και Μικρολίμανο. Είναι καταπράσινο, γεμάτο τριανταφυλλιές και κάτι περίεργα δέντρα κωνικού σχήματος, που κυριολεκτικά –και όχι ποιητική αδεία– σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις προσγειωθεί στον κήπο της Βασίλισσας Κούπας από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η όλη φυσιογνωμία του πάρκου έχει κάτι το παιδικό, ο χώρος είναι στημένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να αρέσει πρώτα απ’ όλα στα μικρά παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους για περίπατο ή για να δουν ταινία στον θερινό κινηματογράφο Αλέκος Χρυσοστομίδης, με τους βασιλικούς ανάμεσα στα καθίσματα, καντίνα με μπίρες και σουβλάκια και μια οθόνη τοποθετημένη σαν κάδρο μπροστά από τους τεράστιους βράχους της περιοχής. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει καλές οικογενειακές ταινίες, όπως το εξαιρετικό animation «Coco» ή το «Peter Rabbit», που βασίζεται στις θρυλικές ιστορίες της Μπέατριξ Πότερ.

|| Τηλ. 210-4316943, εισιτήριο 3 ευρώ

KEIMENΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή