Εγκαινιάζεται μια εικαστική τριλογία

Εγκαινιάζεται μια εικαστική τριλογία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε άξονα το τρίπτυχο βιβλία, αναγνώστες και συγγραφείς, το annexM, ο νέος εικαστικός βραχίονας του Μεγάρου Μουσικής, παρουσιάζει την έκθεση «Ο τελευταίος αναγνώστης». Η έκθεση αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας «Η άγραφη βιβλιοθήκη», που συμβαδίζει με τη διοργάνωση «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» και αποτελείται από 15 εγκαταστάσεις βίντεο σε μεγάλες οθόνες που βρίσκονται στον Κήπο του Μεγάρου και στο υπόγειο Project Space με πρόσβαση από την οδό Κόκκαλη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα πρωτοπόρων καλλιτεχνών που πειραματίστηκαν από τη δεκαετία του ’80 με το βίντεο, όπως του Αμερικανού Γκάρι Χιλ, νεότερων, όπως της Ισπανίδας Ντόρα Γκαρσία αλλά και των Ελλήνων Κύριλλου Σαρρή και Θοδωρή Προδρομίδη. «Στα σύγχρονα εικαστικά έργα, η ανάγνωση βγαίνει από το δωμάτιο ή το σπουδαστήριο, το πεδίο της ιδιωτικότητας, για να μεταφερθεί στην πόλη και στον δημόσιο χώρο», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης και επικεφαλής του annexM, Αννα Καφέτση.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018, ενώ οι εκθέσεις θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς.

​​«Ο τελευταίος αναγνώστης», Κήπος Μεγάρου Μουσικής, από 7 μ.μ., έως 16 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή