Σάσα Μπάρον Κοέν: πυροβολώντας τη σύγχρονη Αμερική

Σάσα Μπάρον Κοέν: πυροβολώντας τη σύγχρονη Αμερική

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν το 2006 κυκλοφόρησε ο τυφώνας του «Μπόρατ», ο κόσμος πιάστηκε εξαπίνης από αυτό το οργιώδες μείγμα χιούμορ, ωμότητας, θράσους και απολαυστικής κακογουστιάς· και το λάτρεψε. Τότε βέβαια ο εμπνευστής και πρωταγωνιστής του, Σάσα Μπάρον Κοέν, ήταν ακόμα άγνωστος. Μπορούσε να πιάσει κουβέντα περίπου με τον οποιοδήποτε χωρίς εκείνος να υποψιαστεί πως πρόκειται για κάποιου είδους χοντροκομμένη φάρσα. Πλέον αυτό δεν ισχύει. Η υπερέκθεση του Βρετανού ηθοποιού την τελευταία δεκαετία τον έχει κάνει αναγνωρίσιμο, σε βαθμό που πλέον χρειάζεται μακιγιάζ και πρόσθετα επιπέδου… «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» για να κρυφτεί. Κάπως έτσι προκύπτουν οι μεταμφιέσεις του για το «Who is America», το νέο ημίωρο σόου με το οποίο ο Κοέν πυροβολεί κάθε εβδομάδα (προβάλλεται Δευτέρες από την Cosmote TV) τη σύγχρονη Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ήταν μάλλον άνισο: o Κοέν χρησιμοποίησε 4 διαφορετικές περσόνες προκειμένου να σταθεί απέναντι σε γνωστούς και μη συνομιλητές. Οπως για παράδειγμα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, σε μια σουρεαλιστική και μάλλον αμήχανη συνέντευξη δίχως προφανές περιεχόμενο.

Το ίδιο περίπου συνέβη και με τα δύο επόμενα κομμάτια (ένα γεύμα με δυο ακραιφνείς Ρεπουμπλικανούς και μια συνάντηση με μία εντυπωσιακή γκαλερίστα), για να περάσουμε στο τελευταίο και καλύτερο μέρος. Εκεί, ο Κοέν χτυπάει διάνα, μεταμφιεσμένος σε Ισραηλινό στρατιωτικό εκπαιδευτή, ο οποίος συνομιλεί με διάφορους εκπροσώπους του λόμπι των όπλων.

Τα σοβαρά επιχειρήματα που ανταλλάσσουν σχετικά με τη χρήση πυροβόλων από νήπια στα σχολεία «για την προστασία τους», ισορροπούν ακριβώς στο μεταίχμιο ανάμεσα στο ξεκαρδιστικό και τον καθαρό τρόμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή