Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λούμπεκ – συνελήφθη ο δράστης

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λούμπεκ – συνελήφθη ο δράστης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση αγνώστου με μαχαίρι κατά επιβατών λεωφορείου σημειώθηκε στην πόλη Λούμπεκ στη βορειοανατολική Γερμανία το απόγευμα της Παρασκευής, προκαλώντας, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης 14 τραυματισμούς, δύο εκ των οποίων σοβαροί. 

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος, ωστόσο, νωρίτερα είχε αναφέρει ότι δεν αποκλέει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και το σενάριο της τρομοκρατίας. 

«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στην πόλη εδώ και χρόνια.

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λούμπεκ – συνελήφθη ο δράστης-1

Οπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ένας εκ των επιβατών έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.

«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λούμπεκ – συνελήφθη ο δράστης-2

Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή