Μπαρνιέ: Η Λευκή Βίβλος για το Brexit εγείρει σειρά θεμάτων

Μπαρνιέ: Η Λευκή Βίβλος για το Brexit εγείρει σειρά θεμάτων

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Λευκή Βίβλος του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διαμόρφωση της σχέσης του με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit εγείρει «σειρά θεμάτων» στον οικονομικό τομέα, σημείωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μισέλ Μπαρνιέ.

«Σχετικά με την μελλοντική οικονομική σύμπραξη, η Λευκή Βίβλος εγείρει τρεις σειρές θεμάτων», διευκρίνισε ο Μισέλ Μπαρνιέ, εκφράζοντας την απορία εάν οι βρετανικές προτάσεις είναι «λειτουργικές», «προς το συμφέρον της ΕΕ» και «συμβατές με τια αρχές» των διαπραγματεύσεων που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους.

Στο Δουβλίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας παραδέχθηκε ότι οι αντιδράσεις των ευρωπαϊκών πρωτευουσών στην Λευκή Βίβλο της Τερέζα Μέι ήταν χλιαρές, αλλά υπάρχει η παραδοχή ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για διαπραγματεύσεις.

«Υπήρξε χλιαρή απάντηση στην βρετανική Λευκή Βίβλο από τις Βρυξέλλες, αλλά και από κράτη μέλη. Ανυπομονούν να ωθήσουν την βρετανική διαπραγματευτική ομάδα σε σοβαρές και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Σάιμον Κόβενεϊ στο ιρλανδικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTE, έπειτα από την συνάντησή του με τον Μισέλ Μπαρνιέ και υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή