Μήνυμα Μέρκελ προς την Αθήνα

Μήνυμα Μέρκελ προς την Αθήνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφές μήνυμα ότι η ημερολογιακή ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος, στις 20 Αυγούστου, δεν συνεπάγεται και την ουσιαστική ολοκλήρωσή του, απηύθυνε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Θα είναι μια σημαντική ημέρα τον Αύγουστο, όταν αυτό το πρόγραμμα θα τελειώσει, αλλά οι συνεχιζόμενες συνέπειες αυτού του προγράμματος δεν θα τελειώσουν εκείνη την ημέρα», τόνισε η κ. Μέρκελ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες.

Σε σχέση με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που καλείται να επιτύχει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι χωρίς τα πλεονάσματα αυτά δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να μειώσει το επίπεδο του χρέους της, κάτι που είναι το ζητούμενο. «Λάβαμε μέτρα για να διασφαλιστεί η μείωση του χρέους», τόνισε και εκτίμησε ότι «πρόκειται για έναν καλό συμβιβασμό».

Η κ. Μέρκελ ρωτήθηκε και για την παράταση του μέτρου μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά πρώτης υποδοχής προσφύγων και μεταναστών και εάν αυτό συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ίδια και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως αντάλλαγμα για την επαναπροώθηση προσφύγων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, και απέρριψε κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο. Είπε ότι δεν μίλησε με τον κ. Τσίπρα για το θέμα αυτό πριν από την ανακοίνωση της απόφασης για «πάγωμα» του ΦΠΑ και πρόσθεσε, σε σχέση με την επαναπροώθηση προσφύγων από τη Γερμανία, ότι «δεν συνδέουμε τα δύο ζητήματα. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δύο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή