Συνάντηση πολιτισμού στο Καστελλόριζο

Συνάντηση πολιτισμού στο Καστελλόριζο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και αυτό το καλοκαίρι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ελληνικό Ιδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) ταξιδεύει στο Καστελλόριζο διοργανώνοντας, από τις 26 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα σύνορα». Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, το πανέμορφο ακριτικό νησί να αποτελέσει τόπο συνάντησης για τους δημιουργούς του ιστορικού και κοινωνικοπολιτικού ντοκιμαντέρ, να προσελκύσει σημαντικούς εκπροσώπους του κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών, από ολόκληρο τον κόσμο. Η χρησιμότητα του φεστιβάλ δεν περιορίζεται μόνο στην τοπική κοινωνία και στους θερινούς επισκέπτες του. Σε κομβικό σημείο ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή, πολύ κοντά στα παράλια της Λυκίας, το φεστιβάλ προσδοκά και στην περαιτέρω πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Καστελλορίζου και Αντιφέλλου (Κας).

Οσον αφορά το φετινό του πρόγραμμα, περιλαμβάνει αρκετά ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ όπως τις «Ψυχές των συνόρων» του Τάκη Μπαρδάκου, την «Απαγορευμένη επίσκεψη» του Νίκου Θεοδοσίου, τα «Kalimera from Beirut» του George Eid και «Living with Walls» του Sherif Fathy Salem, μεταξύ πολλών άλλων. Το φεστιβάλ δεν εξαντλείται μόνο στις προβολές, περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις. Eκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου και έκθεση γλυπτικής του Αλέξανδρου Ζυγούρη, χορευτικές εκδηλώσεις, διάνοιξη μονοπατιών από τη Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσού, μαθήματα κατάδυσης για παιδιά από τον εκπαιδευτή Roberto Calich, μουσική εκδήλωση από κουαρτέτο εγχόρδων, συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου με τους Bogaz Musique.

Επίσης, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα σύνορα», την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με διεθνές πάνελ, υπό τον τίτλο «Από τις ανταποκρίσεις και τις ειδήσεις στην ιστορική έρευνα». Θα πάρουν μέρος η Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, η Τζο Φοξ από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, η Razia Iqbal, δημοσιογράφος του BBC κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή