Σεξ, οπλοκατοχή και κατασκοπεία

Σεξ, οπλοκατοχή και κατασκοπεία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μια Ρωσίδα που κατηγορείται ότι δρούσε στις ΗΠΑ ως μυστικός πράκτορας της Μόσχας βρισκόταν τελευταία σε επαφή με αξιωματικό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές στην αμερικανική πρωτεύουσα. Οι ίδιες πηγές περιγράφουν τη διπλή ζωή της 29χρονης Μαρίας Μπούτινα, της Ρωσίδας που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και είχε σχέσεις με στέλεχος των Ρεπουμπλικανών, ενώ την ίδια περίοδο διατηρούσε επαφή με υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο στη Μόσχα. Επιπλέον, είχε σεξουαλικές σχέσεις με έναν άλλο Αμερικανό, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε οργάνωση που την ενδιέφερε, στο πλαίσιο της αποστολής της.

Οι λεπτομέρειες για τα έργα και τις ημέρες της κ. Μπούτινα ήρθαν στο φως όταν δικαστήριο εκλήθη να εξετάσει ένταλμα σύλληψής της από την εισαγγελία. Η διωκτική αρχή ισχυρίστηκε ότι η Ρωσίδα ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα. Η Μπούτινα συνελήφθη την Κυριακή στην Ουάσιγκτον και εικάζεται ότι ήταν σε επαφή με άλλους μυστικούς πράκτορες της Ρωσίας. Λέγεται ότι την καθοδηγούσε ο Αλεξάντερ Τορσίν, αναπληρωτής κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, άνθρωπος που συνδέεται με τις μυστικές υπηρεσίες. Πράκτορες του FBI την εντόπισαν, τον Μάρτιο του 2018, σε δείπνο με Ρώσο διπλωμάτη που λίγο αργότερα διατάχθηκε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ γιατί ήταν αξιωματικός των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ένας 56χρονος Αμερικανός είχε ερωτική σχέση με την Μπούτινα και τη βοηθούσε στην προσπάθειά της να φύγει από τη χώρα. Αν και οι Αρχές δεν αποκάλυψαν το όνομά του, πιστεύεται ότι πρόκειται για τον Πολ Eρικσον, συντηρητικό ακτιβιστή και στέλεχος της Εθνικής Eνωσης Οπλοκατοχής (NRA) στη Νότια Ντακότα. Η Μπούτινα ήρθε στις ΗΠΑ με φοιτητική βίζα και σπούδασε στο αμερικανικό πανεπιστήμιο. Ταξίδεψε από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, προσκεκλημένη σε εκδηλώσεις της NRA. Σε συνδιάσκεψη της NRA συναντήθηκε με Ρεπουμπλικανούς που είχαν προεδρικές φιλοδοξίες, ενώ σε εκδήλωση στο Λας Βέγκας ρώτησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή