Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αποκόρωνα στα Χανιά.

Η φωτιά που αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από τα όρια του χωριού Βρύσσες και στις περιοχές Νίπος, Μετόχι και Καλαμίτσι, εξελίχθηκε σε ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου, καίγοντας δασική και αγροτική έκταση – ενώ ζημιές υπέστησαν τα δίκτυα υποδομής του δήμου και το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς κάηκαν περίπου 15 στύλοι με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσσες. Μάχη με τις φλόγες έδωσαν ισχυρές πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Χανιά και το Ρέθυμνο, ενώ ρίψεις νερού έκαναν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσα διέθεταν, προσπαθούσαν να διασώσουν τις περιουσίες τους

Ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, ενώ από τις 8 το βράδυ αποκαταστάθηκε σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου που είχε διακοπεί από τις 3 μετά το μεσημέρι.

Για την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίσθηκαν σε νοσηλευτικές μονάδες τουλάχιστον 5 πολίτες που αντιμετώπιζαν κυρίως αναπνευστικά προβλήματα.

Σε εξέλιξη, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο χωριό Κακόπετρος του δήμου Πλατανιά.

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα-1
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά – Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα-2

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: zarpanews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή