Φθινοπωρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα

Φθινοπωρινό σκηνικό σε όλη τη χώρα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολή του καιρού με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δελτίο, η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει (από χθες υπήρξαν τα πρώτα φαινόμενα) από την Ηπειρο, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη με κύρια χαρακτηριστικά, τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους μαζί με την πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, σήμερα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν:

• Κατά διαστήματα μέχρι τις βραδινές ώρες στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

• Τις πρωινές ώρες πιθανώς στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

• Τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες πιθανώς στη Στερεά και στη Θεσσαλία.

Αύριο θα πληγούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά, ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες σε Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ο άστατος καιρός, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να συνεχισθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέσα αυτοπροστασίας, αποφεύγοντας δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων.

Ηδη χθες καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι έπληξε τη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι λύγιζαν τα δέντρα. Μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα και η ορατότητα σε πολλά σημεία να είναι περιορισμένη. Ανάλογα φαινόμενα έπληξαν, επίσης, και πολλές περιοχές περιφερειακά της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή