Πρώτα Βασιλεία, μετά Σπαρτάκ για ΠΑΟΚ

Πρώτα Βασιλεία, μετά Σπαρτάκ για ΠΑΟΚ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καλός εμποδιστής πρώτα προσπερνάει το ένα εμπόδιο και μετά επικεντρώνεται στο επόμενο. Αν βιαστεί και χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του το πιθανότερο είναι να σκοντάψει και να πέσει. Κάπως έτσι θα πρέπει να ενεργήσει και ο ΠΑΟΚ ο οποίος ξέρει από χθες την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (7 ή 8 και 14/8), αν αποκλείσει τον αντίπαλο με τον οποίο αγωνίζεται σήμερα και την επόμενη εβδομάδα στην Ελβετία (1/8).

Το πρώτο εμπόδιο είναι η Βασιλεία που θα παραταχθεί σήμερα (20.30) στην Τούμπα και το επόμενο θα είναι η Σπαρτάκ Μόσχας που περιμένει τον νικητή του ζευγαριού. Υπάρχει βέβαια και το απευκταίο σενάριο του αποκλεισμού, το οποίο στέλνει τον ΠΑΟΚ στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, πάνω στον νικητή του ζευγαριού Βιτορούλ (Ρουμανία) – Φίτεσε (Ολλανδία).

Η Βασιλεία σήμερα έχει ξεκάθαρα τον τίτλο του αουτσάιντερ. Είναι αποδυναμωμένη και στις τάξεις της επικρατεί ένα μικρό χάος μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σεντ Γκάλεν στην πρεμιέρα του ελβετικού πρωταθλήματος. Οι οπαδοί είναι στα… κάγκελα και αυτό ίσως κάνει τη Βασιλεία πιο επικίνδυνη.

Τις παγίδες του αγώνα αναγνωρίζει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τόνισε: «Είναι προφανές ότι η Βασιλεία έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και χωρίς να έχει σημασία ποια είναι η κατάσταση που βρίσκονται τώρα, τα παιχνίδια γίνονται αυτομάτως δύσκολα. Είναι τεράστια και η θέληση η δική μας, να παλέψουμε πρώτα απ’ όλα και να πάρουμε την πρόκριση. Είμαστε έτοιμοι, είχαμε πάρα πολύ καιρό να σκεφτούμε αυτή την πρόκριση, είχαμε καιρό να σκεφτούμε αυτό το παιχνίδι αλλά και της επόμενης εβδομάδας, ξέροντας πάντα τη δύναμη που έχει ο αντίπαλός μας».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Ελβετών Ραφαέλ Βίκι υπογράμμισε: «Πρόκειται για δύσκολα παιχνίδια, δίνω 50-50 πιθανότητες. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός αντίπαλος, έκανε καλή περσινή σεζόν κατακτώντας τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Το πιο σημαντικό είναι να σημειώσουμε κάποιο τέρμα. Hρθαμε για να κερδίσουμε, αλλά σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ήρθαμε για να κερδίσουμε και δεν θέλουμε να χάσουμε».

Η αποστολή του «Δικεφάλου» αποτελείται από τους: Ρέι, Πασχαλάκη, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδη, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκα, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς, Ζαμπά, Λάμπρου. Προβάδισμα για την ενδεκάδα έχουν οι: Πασχαλάκης στην εστία, Βαρέλα – Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας και στα άκρα της τους Βιεϊρίνια (αριστερά) και Μάτος. Στα χαφ θα είναι ο Κάνιας με τον Μαουρίσιο, ενώ στο ένα άκρο της επίθεσης θα βρίσκεται ο Λημνιός. Πίσω από τον προωθημένο Πρίγιοβιτς θα τοποθετηθεί ο Πέλκας και στο άλλο άκρο διεκδικούν μία θέση οι Ουάρντα και Ελ Καντουρί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή