Φαβορί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λουκέρνη, «σκούπα» από Μαρτίνς

Φαβορί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λουκέρνη, «σκούπα» από Μαρτίνς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κεντρική Ελβετία πρέπει να «σφραγίσει» ο Ολυμπιακός το εισιτήριο της πρόκρισης για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ στις 16 Αυγούστου. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν χθες με τη Λουκέρνη στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο «Καραϊσκάκη» στις 9 Αυγούστου. Η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα μετά στο στάδιο «Σουισποραρένα», χωρητικότητας 16.800 θεατών, που άνοιξε τις πύλες του το 2011.

Η αντίπαλος της ομάδας του Πειραιά τερμάτισε πέρυσι στην 3η θέση του ελβετικού πρωταθλήματος. Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1989, υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού Φρίντελ Ράους. Εχει παίξει επίσης σε έξι τελικούς του κυπέλλου, κατακτώντας δύο φορές το τρόπαιο, το 1960 και το 1992. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συμμετέχει 14η φορά και η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, τις περιόδους 2010-11 και 2016-17.

Στην Ελλάδα βρίσκονται από χθες οι Ενγκελς, Μάριν και Τζούρτζεβιτς, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον Πέδρο Μαρτίνς. Παρελθόν για τον Ολυμπιακό αποτελεί ο Αλεξί Ρομαό, καθώς θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεμς. Οι «Πειραιώτες» κινούνται για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου της Φλαμένγκο, Γουίλιαν Αράο και του Τυνήσιου κεντρικού αμυντικού της Σφαξιέν, Γιασίν Μεριά.

Η αποστολή του Ολυμπιακού άφησε την Κυριακή το Βέλγιο και εγκαταστάθηκε στο Ερμελο της Ολλανδίας, όπου θα ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Μετά τη φιναλίστ του κυπέλλου Βελγίου, Γκενκ, από την οποία ηττήθηκαν με 4-0 το Σάββατο, οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν απόψε (20.00) με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας, Αϊντχόφεν, στο Ούντεν, αφού στην έδρα της, το Φίλιπς Στάντιον, γίνονται εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή