Επιπλέον κίνητρο για τον Αστέρα

Επιπλέον κίνητρο για τον Αστέρα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο χαμηλό από το εμπόδιο της Χιμπέρνιαν είναι το επόμενο που θα βρει ο Αστέρας Τρίπολης στον δρόμο του προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εάν και εφόσον καταφέρει να αποκλείσει τη σκωτσέζικη ομάδα. Στην περίπτωση αυτή, οι Αρκάδες θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες όποια επικρατήσει από το ζευγάρι Μόλντε – Λάτσι, με φαβορί την ομάδα από τη Νορβηγία, η οποία είχε παλαιότερα παρουσίες και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε νικήσει στην έδρα της το 1999 τον Ολυμπιακό με μια θεαματική ανατροπή από 0-2 στο ημίχρονο, σε 3-2 τελικό.

Από τότε έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, με χαρακτηριστικό ότι η Μόλντε ξανακέρδισε εφέτος ευρωπαϊκό εισιτήριο έπειτα από τρία χρόνια απουσίας. Είναι η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος στη δεύτερη προπονητική του θητεία κατάφερε να φτιάξει ένα σύνολο με μεγάλη έμφαση στην επίθεση, που βρίσκεται τώρα στην 3η θέση του νορβηγικού πρωταθλήματος, έξι βαθμούς πίσω από την Μπραν. Στην 1ο προκριματικό γύρο, η Μόλντε έχασε 2-1 στη Β. Ιρλανδία από τη Γκλέναβον, αλλά επικράτησε 5-1 στο (με συνθετικό χλοοτάπητα) Ακερ Στάντιον, χωρητικότητας 11.800 φιλάθλων.

Η αλβανική Λάτσι είναι μια ομάδα με φτωχή ευρωπαϊκή παρουσία (12 αγώνες και μόλις δύο προκρίσεις στην ιστορία της), απέκλεισε όμως στον 1ο γύρο την Ανόρθωση κι αυτό την καθιστά υπολογίσιμη. Ηττήθηκε 2-1 στην Κύπρο και νίκησε 1-0 στην έδρα της σκοράροντας στο 88’, παίρνοντας την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Εχει δύο Κύπελλα Αλβανίας (2013, 2015), εδρεύει στη βορειοδυτική Αλβανία και το γήπεδό της είναι χωρητικότητας μόλις 2.300 θεατών.

Το βασικό ζητούμενο για τον Αστέρα είναι να αποκλείσει τη Χιμπέρνιαν. Το πρώτο παιχνίδι διεξάγεται μεθαύριο στο Εδιμβούργο και η ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη. Ο Βαλεντίνος Βλάχος δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού γι’ αυτά τα δύο ματς και έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή