Τα πρόσωπα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σπουδαίου λογοτεχνικού βραβείου Man Booker, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψηφιοτήτων και ένα graphic novel. Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Sabrina» του Νικ Ντρνάσο (φωτ.), το οποίο περιγράφει την υπόθεση εξαφάνισης μιας νεαρής κοπέλας και του τρομακτικού 24ώρου που ακολουθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτροπή που αξιολόγησε το έργο, το χαρακτηρίζει ως «ρηξικέλευθο, εύστοχο και μινιμαλιστικό», κάνοντας ακόμα λόγο για τα graphic novel που σταδιακά αλλάζουν το τοπίο της μυθοπλασίας.

(…) Πρέσβειρα της έδρας της UNESCO για τη Σεξουαλική Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακηρύχθηκε πρόσφατα η Ελληνίδα συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα  (φωτ.) Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρίας-Αικατερίνης Τζιτζικώστα και του καθηγητή Thierry Troussier, επικεφαλής και προέδρου της UNESCO για τη Σεξουαλική Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο Diderot στο Παρίσι.

(…) Παρά τις πολλές επιτυχίες στα 27 της χρόνια και μία υποψηφιότητα για Οσκαρ (2012), η ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς (φωτ.) δήλωσε πρόσφατα σε τηλεοπτικό σόου ότι υπάρχει ένας ρόλος τον οποίο έχασε και ακόμη δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Πρόκειται για την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» του Τιμ Μπάρτον, που υποδύθηκε τελικά –υπέροχα, όπως τόνισε– η Μία Βασικόβσκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή