Στήριξη από τον αθλητισμό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχύς του αθλητισμού έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή να γίνει μια μικρή ασπίδα πάνω από όσους υποφέρουν. Ομάδες, παίκτες, φίλαθλοι, ο καθένας αναλόγως τη δύναμή του, στέκονται έμπρακτα στους πληγέντες της πρωτοφανούς τραγωδίας στην Αττική. Αλλος λίγο, άλλος πολύ, όλοι τους όμως θα έχουν προσφέρει μία βοήθεια, ένα χαμόγελο, μία χαραμάδα ελπίδας.

Μετά την κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να διαθέσει υπέρ των πληγέντων όλα τα έσοδα του χθεσινού αγώνα με τη Βασιλεία στη γεμάτη Τούμπα, ήρθε η ΠΑΕ Ολυμπιακός να προσφέρει άμεσα 1 εκατ. ευρώ, ανοίγοντας παράλληλα τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς για να προσθέσει όποιο ποσό μπορεί και ο απλός κόσμος. Επίσης, οι υπόλοιπες ΠΑΕ, όπως και η ΕΠΟ με τη Σούπερ Λίγκα, αναζητούν τους δικούς τους τρόπους, ώστε να σταθούν δίπλα στους πυρόπληκτους. Για παράδειγμα, ο Πανιώνιος συγκεντρώνει ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα.

Μία φανέλα και ένα σπίτι

Ξεχωριστή ήταν και η κίνηση του Βασίλη Τσιάρτα να βγάλει σε δημοπρασία μια φανέλα του Ζινεντίν Ζιντάν με ιδιόχειρη αφιέρωση. Στο πλάι των πληγέντων στέκονται έμπρακτα και οι μεγαλύτερες οργανώσεις οπαδών στην Ελλάδα. Η «Θύρα 13» του Παναθηναϊκού, η «Original 21» της ΑΕΚ και η «Θύρα 7» του Ολυμπιακού κινητοποιήθηκαν άμεσα και από χθες μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης ώστε να τα προσφέρουν στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για τον ίδιο σκοπό θα διατεθούν και όλα τα έσοδα του φιλικού Αρης – ΑΕΚ, όποτε κι αν αυτό γίνει, αφού ήταν προγραμματισμένο για σήμερα αλλά αναβλήθηκε. H εθνική τραγωδία έχει απλώσει ένα τεράστιο πέπλο πένθους και στο ελληνικό μπάσκετ. Οι εκπρόσωποί του, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, εκτός από μηνύματα συμπαράστασης σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο. Ο Μιχάλης Πελεκάνος, μαζί με τη σύζυγό του, ανήρτησαν στο Facebook τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους και την προσφορά φιλοξενίας στην οικία τους, σε όποια οικογένεια με παιδιά έχασε το σπίτι της, ενώ στην ίδια κίνηση προέβη και ο προπονητής Μάικ Ευαγγελίτσης. Οι σύνδεσμοι των παικτών (ΠΣΑΚ) και των προπονητών μπάσκετ (ΣΕΠΚ) συναποφάσισαν να προσφέρουν ένα σημαντικό ποσό, ενώ οικονομικά θα συνδράμουν οι ΚΑΕ Πανιώνιος και Λαύριο, προσφέροντας όλα τα έσοδα των εισιτηρίων, από τους εντός έδρας αγώνες τους, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Από κοντά, άμεσα και… αθόρυβα προτίμησε να βοηθήσει ο Γιώργος Μπόγρης του Ολυμπιακού, ο οποίος επισκέφθηκε χθες για τρεις ώρες το Μάτι, έχοντας γεμίσει το αυτοκίνητό του με νερά, τρόφιμα και φάρμακα. Τον ίδιο δρόμο προανήγγειλε πως θα ακολουθήσει και ο ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή