Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: Δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου: Δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην απουσία οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης περιοχών, την έλλειψη συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών και τις ελλείψεις των δυνάμεων πυρόσβεσης έφεραν στο φως oι φονικές πυρκαγιές σε Μάτι, Ραφήνα και Κινέτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης στο Μάτι.

Όπως είπε, τόσο πυροσβέστες όσο και αστυνομικοί έλεγαν στους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους, χωρίς όμως να δοθεί μία καθοδήγηση για το πώς θα φύγουν και χωρίς να δοθεί κεντρική εντολή.

Πρόσθεσε ότι η φωτιά κινήθηκε τόσο γρήγορα, που η πυροσβεστική δεν πρόλαβε καν να μπει στο Μάτι, μέσα στον οικισμό.

«Δεν είχαν καθόλου στο μυαλό τους ότι θα γύριζε η φωτιά του ανέμου και όταν γύρισε η φόρα μέσα σε 20 λεπτά κατέκαψε τα πάντα. Υπολόγισαν λάθος», είπε.

Σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ανάγκη από εθελοντές που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης, από καθαριστές μέχρι μηχανικούς. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη και για αίμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή