Βουδιστές μοναχοί θα χρισθούν οι «Αγριόχοιροι»

Βουδιστές μοναχοί θα χρισθούν οι «Αγριόχοιροι»

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δώδεκα αγόρια, τα οποία αποτελούν την ποδοσφαιρική ομάδα «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής τους, οι οποίοι παγιδεύτηκαν στο πλημμυρισμένο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη και απεγκλωβίστηκαν χάρη σε μία δραματική επιχείρηση διάσωσης, πρόκειται να χειροτονηθούν ως αρχάριοι βουδιστές μοναχοί. Ηδη, τα κεφάλια τους ξυρίστηκαν στο πλαίσιο βουδιστικού τελετουργικού. Ενα από τα παιδιά δεν πρόκειται να συμμετάσχει καθώς είναι χριστιανός. Η ομάδα πρόκειται να περάσει 9 ημέρες σε μοναστήρι, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι Ταϊλανδοί παραδοσιακά, ιδιαίτερα αν έχουν αντιμετωπίσει κάποια κακοτυχία. Η ομάδα, αξίζει να σημειωθεί, πέρασε περισσότερες από δύο εβδομάδες εγκλωβισμένη στα έγκατα της γης μέχρι που εντοπίστηκαν από δύτες και απελευθερώθηκαν. Τα αγόρια πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα και όπως όλα δείχνουν βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση υγείας παρά τη δοκιμασία τους στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

Κάθαρση

Το ότι έγιναν αρχάριοι βουδιστές μοναχοί είναι κατά κάποιο τρόπο μία «πνευματική κάθαρση» για την ομάδα αλλά και εκπλήρωση της υπόσχεσης των οικογενειών να θυμούνται έναν από τους δύτες που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης. «Πρέπει να περάσουν χρόνο σε ένα μοναστήρι. Είναι κάτι που γίνεται για τη δική τους προστασία» δήλωσε ο Σιγουάντ Σομπιαντζάι, παππούς του Νάιτ, ενός από τα διασωθέντα αγόρια. «Είναι σαν να πέθαναν αλλά να ξαναγεννήθηκαν».

Τα παιδιά θα μείνουν σε διαφορετικά μοναστήρια μέχρι τις 4 Αυγούστου, κάνοντας διαλογισμό, προσευχές και καθαρίζοντας τον ναό. Η περίοδος που θα παραμείνουν στο μοναστήρι, εννιά ημέρες, σηματοδοτεί τον τυχερό ταϊλανδικό αριθμό 9. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί άνδρες και αγόρια στην Ταϊλάνδη γίνονται μοναχοί για περιορισμένη χρονική περίοδο προκειμένου έτσι να σηματοδοτήσουν την ιεροτελεστία της ενηλικίωσής τους. Ενα από τα αγόρια, ο Αντούλ Σαμ-Ον δεν πρόκειται να γίνει βουδιστής μοναχός καθώς είναι χριστιανός. Ο προπονητής της ομάδας των «Αγριόχοιρων» Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ, γνωστός ως Ακε, πρόκειται να μπει κι αυτός σε μοναστήρι ως μοναχός αφού έχει ολοκληρώσει τη βαθμίδα του αρχάριου μοναχού. Κάποιοι τον επικρίνουν επειδή επέτρεψε στα αγόρια να πάνε στο σπήλαιο την εποχή των μουσώνων όταν ο κίνδυνος πλημμύρας είναι μεγάλος αλλά άλλοι του αναγνωρίζουν ότι βοήθησε τα παιδιά να επιβιώσουν όπως επίσης και ότι τους δίδαξε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τεχνικές διαλογισμού προκειμένου να παραμείνουν ήρεμα παρά την περιπέτειά τους και να χρησιμοποιούν κατά το δυνατόν λιγότερο αέρα.

Η εκπληκτική ιστορία διάσωσης των παιδιών βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκατομμυρίων ανθρώπων από τις 23 Ιουνίου όταν μπήκαν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ μετά την προπόνησή τους και χάθηκαν τα ίχνη τους. Τα παιδιά παρέμειναν στο σκοτάδι με ελάχιστα τρόφιμα μέχρι τις 2 Ιουλίου όταν τα εντόπισαν Βρετανοί δύτες και ξεκίνησε η υπεράνθρωπη προσπάθεια διάσωσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή