Το πάνω χέρι ο ΠΑΟΚ

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα έκανε όλα σωστά μέχρι το 82΄ ο ΠΑΟΚ. Κρατούσε μια καθαρή νίκη, χωρίς να δεχθεί γκολ απέναντι στη Βασιλεία, και παράλληλα την πρόκριση στα χέρια του. Μια στιγμή αδράνειας, όμως, βάζει σε μπελάδες τον «Δικέφαλο», αφού η νίκη με 2-1 του δίνει το λιγότερο δυνατό προβάδισμα πρόκρισης στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε καταφέρει να προηγηθεί στο πρώτο μέρος με τρομερό γκολ του Κάνιας στο 32΄. Ο Ισπανός μέσος πολλά μέτρα έξω από την περιοχή στόπαρε με το στήθος, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με έναν «κεραυνό» την έστειλε στα δίχτυα του Ομλίν. Η Βασιλεία είχε κατέβει στην Τούμπα με σκοπό να μην απειληθεί και να απειλήσει λίγες αλλά… καλές φορές.

Το έκανε σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, πρώτα στο 13΄ όταν ο Στόκερ αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Αγιέτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη σε τετ α τετ. Ενδιάμεσα, εκτός από το γκολ, ο ΠΑΟΚ είχε ένα καλό διάστημα στο 22΄ με 25΄ με τους Βαρέλα και Κάνιας να χάνουν καλές ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος, ο «Δικέφαλος» επιχείρησε να… σβήσει το ματς και η ελβετική ομάδα δεν προσπάθησε να του αλλάξει τα σχέδια. Το 1-0 ήταν ένα σχετικά καλό σκορ για τον ΠΑΟΚ και ένα όχι και πολύ κακό για τη Βασιλεία. Το παιχνίδι κυλούσε σε.. καλοκαιρινούς ρυθμούς με τον Λημνιό μόνο, στο 57΄ να ξεσηκώνει την Τούμπα, αλλά το σουτ του απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Ομλίν.

Από το 75΄ και μετά ο «Δικέφαλος» άρχισε να ανεβάζει στροφές βλέποντας πως ο αντίπαλός του δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση να επιτεθεί. Τα σουτ των Πέλκα και Μαουρίτσιο έδειχναν πως κάτι καλό πάει να γίνει στην Τούμπα και αυτό δεν άργησε να συμβεί. Σε μία αντεπίθεση, ο Πρίγιοβιτς πάσαρε δεξιά στον Λημνιό και πήρε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός σήκωσε το κεφάλι, είδε τον Σέρβο στράικερ «οπλισμένο», του πάσαρε σωστά και αυτός πλάσαρε υποδειγματικά «γράφοντας» το 2-0 για την ομάδα του.

Το σκορ αυτό φάνταζε και ήταν ιδανικό για τον ΠΑΟΚ που θα είχε τη μισή πρόκριση στην τσέπη του, αν στο 82΄ η τύχη δεν χαμογελούσε στους Ελβετούς. Ο Στόκερ σέντραρε από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος, μπέρδεψε τον Πασχαλάκη που «κόλλησε» κάτω από την εστία του και ο Αγιέτι, ευχαριστώντας όσους ενεπλάκησαν στη φάση, σκόραρε εύκολα από κοντά με το κεφάλι.

Το τελικό 2-1 αφήνει ανοικτή την πρόκριση στον επαναληπτικό της Ελβετίας σε μία εβδομάδα, αν και το χθεσινό δείγμα φανέρωσε πως η ελληνική ομάδα είναι ανώτερη από την ελβετική και πως αν επιδείξει ένα σοβαρό πρόσωπο δεν θα έχει πρόβλημα να φθάσει στην πρόκριση.

«Ενα λάθος το πληρώνεις»

«Ηταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από την ομάδα μου, απέναντι σε μια έμπειρη ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Σε αυτό το επίπεδο αν κάνεις ένα λάθος το πληρώνεις. Κερδίσαμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα πάμε στη Βασιλεία για να κερδίσουμε ξανά το παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τα θύματα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Πριν από το παιχνίδι (όλα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων) τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72΄ Ελ Καντουρί), Λημνιός (90΄ Σάκχοφ), Πρίγιοβιτς (83΄ Ουάρντα).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ομλίν, Σούχι, Φρέι, Μπαλάντα, Τσούφι, Ντιέ, Ρίβερος, Πετρέτα (44΄ Κάιζερ), Στόκερ, Ομπερλίν (62΄ Καλουλού), Αγιετί (94΄ Μπούα).

Κέρδος από Ολσεν

Στη Ρόμα ανήκει από χθες ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Ρόμπιν Ολσεν. Ο «Δικέφαλος» διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης 20% από την Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να καρπωθεί 1,7 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή