Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/07/18)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφος εμπιστοσύνης σε ΟΤΕ από JP Morgan

Τη σύσταση overweight για τη μετοχή του ΟΤΕ διατηρεί η JP Morgan σε νέα έκθεσή της, στην οποία αυξάνει την τιμή-στόχο στα 14,1 από 14 ευρώ, επισημαίνοντας ότι αναμένει ισχυρά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Οπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα, οι επιδόσεις της μετοχής του ΟΤΕ, οι οποίες είναι υποτονικές από την αρχή του έτους, δεν αντανακλούν τα ισχυρά δεδομένα της εταιρείας και τη δυναμική πορεία της τους τελευταίους μήνες. Η JP Morgan αναμένει ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να εμφανίζει αύξηση μεγεθών στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, ενώ εκτιμά ότι θα κερδίσει μερίδια στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Εκτιμά ότι οι οπτικές ίνες και οι επιπλέον πελάτες στις ευρυζωνικές συνδέσεις θα οδηγήσουν σε αύξηση κατά 2% ετησίως στη σταθερή τηλεφωνία. Σε ό,τι αφορά τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, η επενδυτική τράπεζα αναμένει αύξηση πάνω από 3% στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Συμφωνία για χαμηλούς τόνους στη γενική συνέλευση

Σε «συμφωνία κυρίων» έχουν καταλήξει οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην «Ελλάκτωρ», δηλαδή οι κ. Μπόμπολας-Κούτρας και οι αδελφοί Καλλιτσάντση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν… παρατράγουδα στη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων, που θα κρίνει το μέλλον της μεγαλύτερης (με βάση τον κύκλο εργασιών) κατασκευαστικής εταιρείας της χώρας. Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να μην υψώσουν τους τόνους και να αποφύγουν προσωπικά σχόλια, προκειμένου να διατηρηθεί η όλη διαδικασία σε κόσμιο επίπεδο και το διαφαινόμενο διαζύγιο να είναι, εντέλει, «βελούδινο». Ιδωμεν…

Δωρεάν χρόνος ομιλίας στους πυρόπληκτους

Aπό τις πρώτες κιόλας στιγμές, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στη «χαλάρωση» των προγραμμάτων κλήσεων για τους πληγέντες. Πρώτη, μάλιστα, η Wind, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ανακοίνωσε ότι διαθέτει δωρεάν 1.500 λεπτά ομιλίας και για τρεις ημέρες σε όσους βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. Ακολούθησε το επόμενο πρωί της Τρίτης η Cosmote και προς το μεσημέρι η Vodafone. Μετά την πάροδο των τριών ημερών, οι εταιρείες κινητής θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν αντίστοιχα.

VRS: Αμφίβολη είναι η αντίδραση αγορών

Η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018 γίνεται σε μια περίοδο πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη και, ως εκ τούτου, η αντίδραση των αγορών είναι αμφίβολη, αναφέρει η VRS σε έκθεσή της. Πάντως, όπως επισημαίνει, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας έχει οδηγήσει σε οικονομική ανάκαμψη και έχει βελτιώσει τη δημοσιονομική της αξιοπιστία. Αναφερόμενη στη συμφωνία του Eurogroup, σημειώνει πως η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε τη διατήρηση υψηλών πλεονασμάτων, αν και εξασφάλισε περίοδο χάριτος και 10ετή επέκταση της ωρίμανσης των δανείων του EFSF.

Στην Grivalia κτίριο γραφείων στον Πειραιά

Στην Grivalia ανήκει πλέον εξ ολοκλήρου το νέο κτίριο γραφείων στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά, που αποτελεί μέρος της επένδυσης ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος. Η εισηγμένη ανακοίνωσε χθες την απόκτηση και του υπόλοιπου 50% των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Piraeus Port Plaza I, έχοντας ήδη το μισό αυτής από τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχε ανακοινωθεί η αρχική επένδυση στην εν λόγω εταιρεία. Το κτίριο καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο στον Πειραιά (Μαυρομιχάλη, Γραβιάς, Δραγατσανίου και Βλαχάκου), βρίσκεται πλησίον του λιμανιού του Πειραιά και προσφέρει 9.700 τ.μ. ανωδομής και 4.470 τ.μ. υπόγειων βοηθητικών και αποθηκευτικών χώρων. Είναι μισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα. Οπως ανακοίνωσε η Grivalia, λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 3,87 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή