Τα κόμματα προτρέπουν σε κινητοποίηση των πολιτών

Τα κόμματα προτρέπουν σε κινητοποίηση των πολιτών

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε να βρεθούν στο πλευρό των κατοίκων και να τους ενισχύσουν με κάθε τρόπο, μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Το Κίνημα Αλλαγής, ενεργοποιώντας μέλη και φίλους, ανακοίνωσε πως δημιουργεί το «κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης». Στο πλαίσιο αυτό μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μέσης και μακράς διαρκείας, νερά, ξηρά τροφή, ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών, είδη ατομικής υγιεινής, αλλά και ρουχισμό, στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων του κόμματος στη Χαρ. Τρικούπη. Η συλλογή των ανωτέρω θα γίνεται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ώρου για όσο καιρό κριθεί σκόπιμο.

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ καλεί μέλη και φίλους να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για γενικές μορφές εθελοντικής δράσης, καθώς και για εξειδικευμένες ειδικότητες μηχανικών (κατά προτεραιότητα), γενικών ιατρών, ψυχολόγων και νοσηλευτών. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να στείλει email στο [email protected]. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε τη Ραφήνα, όπου είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς, και ενημερώθηκε για το ποιες είναι οι πρώτες και άμεσες ανάγκες στήριξης για τους πυροπαθείς στην περιοχή. Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά είχε προβεί σε δήλωση, με την οποία ανέφερε πως εκείνο που προέχει είναι να σταθούν όλοι αρωγοί «σε όσους το έχουν ανάγκη», εκφράζοντας παράλληλα «ευγνωμοσύνη σε όσους παλεύουν στα πύρινα μέτωπα». Λόγος για πολιτικές ευθύνες δεν υπήρξε, με τη λακωνική φράση: «Τώρα σιωπή. Ολα τα άλλα στην ώρα τους».

Εκκληση για αιμοδοσία έκανε χθες το Ποτάμι, αναφέροντας πως «τις δύσκολες αυτές στιγμές πρέπει να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα θύματα της μεγάλης καταστροφής». Νωρίτερα, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εστίαζε στις αιτίες που προκάλεσαν αυτή την πρωτοφανή τραγωδία. «Οι ελλείψεις σε οχήματα και πτητικά μέσα, η ανεπαρκής εκπαίδευση, οι παρατημένες αντιπυρικές ζώνες, τα υπολειτουργούντα συστήματα πυρόσβεσης, οι αυθαίρετες κατασκευές και οι κακοσυντηρημένες υποδομές» είναι όλα εκείνα που «αποτελούν τις κερκόπορτες της ανοχύρωτης τελικά πολιτείας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ενωση Κεντρώων ανέφερε πως προέχει η συμπαράσταση προς τους πληγέντες και όταν ολοκληρωθεί η αποτίμηση της καταστροφής, «τότε θα μιλήσουμε για την ανοργανωσιά του κράτους, για την έλλειψη πυροσβεστικών αεροπλάνων και για τα σόου του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του». Από το πρωί της Τρίτης, κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν στις πληγείσες περιοχές της Ανατ. Αττικής. Με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρρήγα, που βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της πυρκαγιάς, έκαναν απολογισμό της καταστροφής και συνέδραμαν τους πολίτες. Tέλος, οι ΑΝΕΛ με ανακοίνωσή τους καλούν τα μέλη του κόμματος να συνδράμουν με την εθελοντική τους συμμετοχή τις κρατικές και εθελοντικές δομές στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή