Ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στη φετινή έκθεση της Βασιλείας. Καθετί που παρουσιάζει άλλωστε ο διακεκριμένος ελβετικός οίκος αποτελεί είδησης και προσελκύει το ενδιαφέρον των aficionados του ρολογιού. Το 2018 η Patek Philippe μας συστήνει τον πρώτο χρονογράφο της σπορ συλλογής της Aquanaut και είναι –όπως θα περίμενε κανείς– καταπληκτικός.

Ο νέος Aquanaut Chronograph Ref. 5968A-001 είναι εξοπλισμένο με τον Calibre CH 28-520 C/528, έναν αυτόματο μηχανισμό χρονογράφου flyback, ο οποίος είναι ένα ισορροπημένο πάντρεμα της παραδοσιακής τεχνογνωσίας και του πνεύματος καινοτομίας της Patek Philippe. Διαθέτει ένα κλασικό σύστημα με column wheel καθώς και ένα σύγχρονο σύστημα συμπλέκτη με κάθετο δίσκο, ο οποίος αποτρέπει μία αναπήδηση του δείκτη  προς οιαδήποτε κατεύθυνση εφόσον υπάρχει εκκίνηση του χρονογράφου. Επειδή ο συμπλέκτης αυτός είναι ουσιαστικά άνευ τριβής, ο δείκτης του χρονογράφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δείκτης συνεχόμενων δευτερολέπτων. O μηχανισμός εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία 45-55 ωρών (ανάλογα με τη χρήση του χρονογράφου).


Αυτό που κατ’ αρχήν συναρπάζει είναι η εμφάνιση του χρονογράφου σε τυπικό design Aquanaut. Ο ένας και μοναδικός μετρητής των 60 λεπτών ακολουθεί το χαρακτηριστικό οκτάγωνο και ελαφρώς στρογγυλεμένο σχήμα της στεφάνης.

Τα φαρδιά μπουτόν του χρονογράφου ξεκινούν ακριβώς εκεί που σταματούν τα δύο εξογκώματα που έχουν αποστολή να προστατεύουν την βιδωτή κορόνα. 

Στο καντράν με την χαρακτηριστική ανάγλυφη διακόσμηση αναδεικνύονται σε έντονο πορτοκαλί χρώμα όλες οι ενδείξεις και οι δείκτες του χρονογράφου (ο μεγάλος κεντρικός δείκτης, οι διαβαθμίσεις τετάρτων του δευτερολέπτου στην περιφερειακή κλίμακα των λεπτών, ο δείκτης και οι διαβαθμίσεις στον μετρητή των λεπτών, στο 6).

Επειδή πρόκειται για σπορ ρολόι, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ευκρίνεια όλων των ενδείξεων: οι μεγάλοι αραβικοί αριθμοί από χρυσό όπως και οι δύο κεντρικοί δείκτες ώρας και λεπτών φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση.

Ο χρονογράφος Aquanaut είναι στεγανός μέχρι 120 μέτρα βάθος και στεγάζεται σε ατσάλινη κάσα διαμέτρου 42,2 mm και πάχους 11,9 mm.

Το ωραίο είναι ότι η Patek Philippe προσφέρει το ρολόι με δύο λουράκια από καουτσούκ: ένα μαύρο και ένα πορτοκαλί, ασορτί με τις λεπτομέρειες στο καντράν. Η άνεση στον καρπό, η ασφάλεια και η εργονομία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ελβετική εταιρεία, γι’ αυτό τα λουράκια ασφαλίζουν με το νέο αναδιπλούμενο κούμπωμα Aquanaut, το οποίο διαθέτει τέσσερα ανεξάρτητα σημεία σύνδεσης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Symbol Hellas (τηλ.: 210-9359423)
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ