Εκκένωση οικισμών στο Λουτράκι

Εκκένωση οικισμών στο Λουτράκι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, προχώρησαν χθες αργά το απόγευμα οι τοπικές αρχές, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας. Οπως σημείωναν, το μέτωπο της πυρκαγιάς είχε περιοριστεί, ωστόσο οι οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά, καθώς υπήρχαν διάσπαρτες εστίες.

Η πυρκαγιά στην Κινέτα συνεχιζόταν χθες επί δεύτερο 24ωρο και παρέμενε σε εξέλιξη, ενώ είχε περάσει στην κοινότητα Αγίων Θεοδώρων. Στην περιοχή επιχειρούσαν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης – Βουλιαγμένης, ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούσαν 7 Ε/Π και 1 Α/Φ.

Την ίδια στιγμή στην Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής η φωτιά έδειχνε να έχει τεθεί υπό έλεγχο καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες. Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση καθώς έπεφτε η νύχτα βοηθούσε το γεγονός ότι είχαν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων δραστηριοποιούνταν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην αναζήτηση των αγνοουμένων, καθώς οι καταγγελίες ήταν συνεχείς έως αργά χθες το βράδυ.

Πυρκαγιές σε εξέλιξη χθες το βράδυ υπήρχαν επίσης στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, στον Πλατανιά Χανίων στη θέση Κακόπετρα, και στη Φθιώτιδα στη Λάρυμνα, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές.

Οι βροχές που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πέσουν σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται με ανακούφιση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Χθες δυνατή βροχή στη Θεσσαλονίκη έφερε πλημμύρες στους δρόμους της πόλης, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν περισσότερα προβλήματα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχισθούν έως την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας, ωστόσο μεγαλύτερη ένταση εκτιμάται ότι θα έχουν αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή