Aνοικτή μένει η Βουλή για νομοθετικές ρυθμίσεις

Aνοικτή μένει η Βουλή για νομοθετικές ρυθμίσεις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα αρωγής και στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές φαίνεται πως εξετάζει η Βουλή και ορισμένα εξ αυτών αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα ή και αύριο. Αυτό προκύπτει από όσα ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους δημοσιογράφους, απορρίπτοντας παράλληλα ιδέες ή και προτάσεις που είχαν ακουστεί ήδη για μικρής διάρκειας αναστολή των προγραμματισμένων για χθες συνεδριάσεων, σε μια συμβολική ένδειξη συμμετοχής στην κατάσταση εθνικού πένθους.

«Η Βουλή λειτουργεί, καθώς από την παράδοσή της εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, δεν αναστέλλει τη λειτουργία της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σήμερα ή αύριο να ανακοινωθεί «μια προσπάθεια συμβολής της Βουλής στο υλικό μέρος της αντιμετώπισης αυτής της ανείπωτης καταστροφής», ενώ έκανε λόγο και για «μια εγρήγορση για νομοθετικές ρυθμίσεις».

Λίγο νωρίτερα, στην πρώτη χθεσινή προγραμματισθείσα συνεδρίαση επιτροπής για νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης εκ μέρους της Ν.Δ., αρχικώς, αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωναν πως ίσως θα ήταν σκόπιμο να ανασταλούν προσωρινά και για λίγο οι εργασίες.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Βούτσης μίλησε για ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ σε ερώτηση σχετική με τον όρο «ασύμμετρη απειλή» που ήδη χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση είπε: «Προς ώρας αναφέρεται μόνο στο φυσικό φαινόμενο. Για άλλου τύπου ασύμμετρες απειλές, που οδήγησαν σε αυτήν την καταστροφή, είναι υπεύθυνα τα όργανα τα οποία ήδη έχουν επιληφθεί του ενδεχομένου και της πιθανότητας να είναι και κάτι τέτοιο. Κανείς προσώρας δεν έχει ενδείξεις ότι πρόκειται για κάτι τέτοιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή