Σειρά του Netflix προκαλεί αντιδράσεις και… υπογραφές

Σειρά του Netflix προκαλεί αντιδράσεις και… υπογραφές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πέρυσι το Netflix κυκλοφόρησε την εφηβική σειρά «13 Reasons Why», περίπου οι πάντες μιλούσαν με ενθουσιασμό για ένα υπέροχο σόου που έθιξε με ρεαλισμό και γενναιότητα το πολύ σοβαρό θέμα του εκφοβισμού στα σχολεία. Και κάπως έτσι ήταν. Ενα χρόνο μετά, πάνω από 100.000 άτομα έχουν υπογράψει ένα αίτημα προκειμένου να ακυρωθεί η σειρά με τίτλο «Insatiable», η οποία είναι προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στις 10 Αυγούστου στη δημοφιλή πλατφόρμα. Αιτιολογία, το γεγονός πως –κατά τους αιτούντες– στην πραγματικότητα αυτή προωθεί τις διακρίσεις και την «τοξική κουλτούρα της εξαντλητικής δίαιτας».

Για να είμαστε ακριβείς, σχεδόν κανείς δεν έχει δει ολόκληρη τη σειρά. Τα συμπεράσματα που έχουν βγει οφείλονται στο τρέιλερ, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στον μήνα και περιγράφει την υπόθεση: η Πάτι είναι μια μαθήτρια λυκείου με κάποια παραπάνω κιλά, εξαιτίας των οποίων βιώνει την κακομεταχείριση του σχολικού περίγυρου. Ολα αυτά μέχρι που η ψυχολογία της πιάνει πάτο, οπότε αποφασίζει να «ράψει το στόμα» (έτσι ακριβώς το θέτει το τρέιλερ) και να μεταμορφωθεί σε καλλονή· η επιθυμία της ωστόσο δεν είναι να μπει στην παρέα των άλλοτε βασανιστών της, αλλά να τους εκδικηθεί.

Η νεαρή ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντέμπι Ράιαν είναι εδώ η πρωταγωνίστρια, χρησιμοποιώντας μπόλικα προσθετικά για να υποδυθεί την (αρχικά) παχουλή Πάτι, της οποίας η ζωή αλλάζει ριζικά με την απόφαση να αδυνατίσει. Ξαφνικά όλοι τη θαυμάζουν και τη ζηλεύουν. Και κάπου εδώ έγκειται το πρόβλημα. Γιατί άραγε η κοπέλα πρέπει να ικανοποιήσει πρώτα τα «αποδεκτά» πρότυπα εμφάνισης για να πάρει τη ζωή στα χέρια της; Σύμφωνα με τους επικριτές αυτό το στοιχείο θα προκαλέσει από μόνο του ψυχολογικό τραύμα στις νεαρές γυναίκες, οι οποίες μαθαίνουν να μετρούν την αξία τους με βάση την εμφάνιση του σώματός τους ή το πόσο αρεστές είναι στο ανδρικό βλέμμα. Από την άλλη, η ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο, που συμμετέχει επίσης στη σειρά, υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο: «Δεν ντροπιάζουμε την Πάτι. Αντίθετα θίγουμε, μέσω της κωμωδίας, το κακό που κάνει ο ρατσισμός για την εμφάνιση κάποιου». Η συνέχεια επί της (μικρής) οθόνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή