Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: Ετοιμες για πρόβα στέμματος

Εθνική ομάδα πόλο γυναικών: Ετοιμες για πρόβα στέμματος

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τρίτη φορά θα βρεθεί σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση νίκησαν την «οικοδέσποινα» Ισπανία με 11-9 (1-1, 4-1, 4-4, 2-3) και βρίσκονται στις δύο κορυφαίες ομάδες υδατοσφαίρισης της Γηραιάς Ηπείρου. Αύριο θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία με στόχο το χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του ελληνικού γυναικείου πόλο.

Με επίθεση για… σεμινάριο και εξαιρετική άμυνα, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Καθοριστικό ήταν το δεύτερο οκτάλεπτο. Εκεί οι διεθνείς μας εξασφάλισαν μια διαφορά τριών τερμάτων (5-2), την οποία κατάφεραν να την κρατήσουν μέχρι το τέλος. Παρόλο που έπαιξε πολλές φορές με παίκτρια λιγότερη και οι Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου και Χυδηριώτη αποβλήθηκαν με τρεις ποινές, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να αντέξει στην πίεση. Σε ό,τι αφορά την επίθεση είναι εντυπωσιακό το ότι σκόραραν οκτώ διαφορετικές αθλήτριες, με την Ελευθερία Πλευρίτου να πετυχαίνει τρία γκολ.

«Στον αγώνα με την Ισπανία, η οποία τα δύο τελευταία χρόνια είναι η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα και μία από τις καλύτερες στον κόσμο, ήμασταν καλύτερη ομάδα. Από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο είχαμε πλάνο και καθαρό μυαλό, είχαμε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, γνωρίζαμε ότι η διαιτησία θα είναι απέναντί μας, αλλά μπορέσαμε και βγήκαμε νικητές. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια, κοιτάζουμε μπροστά. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον, τα κορίτσια αυτά δούλευαν ακατάπαυστα δίνοντας το 150% των δυνάμεών τους με όλους τους προπονητές, όχι μόνο με εμένα. Στο παιχνίδι με την Ολλανδία πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς εκείνη έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε ύστερα από έξι χρόνια σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πριν από το παιχνίδι είπα στα κορίτσια ότι είναι τιμή μας να παίξουμε απέναντι στην καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα, την Ισπανία, μέσα στην έδρα της, απέναντι στη διαιτησία και στον κόσμο της και τελικά τα καταφέραμε», υπογράμμισε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Γιώργος Μορφέσης.

Ελλαδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ε. 3, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ισπανία και ηττήθη με 10-6 στους προημιτελικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή