ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε δεύτερη μοίρα οι ιστιοδρομίες

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

Στη βαριά σκιά της τραγωδίας συνεχίζεται το Ράλλυ Αιγαίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

H εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής επηρέασε και τη διοργάνωση του «55ου Ράλλυ Αιγαίου», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο Πέλαγος. Η οργανωτική επιτροπή, συμμετέχοντας στο τριήμερο πένθος, ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις στους Λειψούς και στην τελετή απονομών της δεύτερης ιστιοδρομίας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Η δεύτερη κούρσα (Αμοργός – Λειψοί) διεξήχθη με μέτριας έντασης ανέμους μέχρι την Πάτμο και, στη συνέχεια, ένα φρέσκο αεράκι οδήγησε τα ιστιοφόρα στο λιμάνι του νησιού που, η προφορική παράδοση, θέλει να συνδέεται με τη νύμφη Καλυψώ. Στα ORCi, το «Chiara – Iason» με κυβερνήτη τον Νικόλαο Φωτίου επικράτησε και πέρασε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Με διαφορά δύο βαθμούς ποινής το ακολουθούν το «Alsouma» της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (κυβερνήτες οι πλωτάρχες Λεωνίδας Πελεκανάκης – Δημήτρης Σουβαλτζής Π.Ν.) και το ρουμανικό σκάφος του Λαουρέντου Γκαϊτάν, «Africana – Team Optimum», το οποίο έχει ελληνικό και ρουμανικό πλήρωμα. «Η σκέψη μας βρίσκεται στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους από τις πυρκαγιές στην Αττική. Αυτό επισκιάζει τη χαρά για τη νίκη μας», δήλωσε ο Νικόλαος Φωτίου.

Στη γενική της κατηγορίας των ORC Club προηγείται η «Απήδαλος Ναυς - IMS» (Παύλος Κούρκουλος). Και στους Λειψούς οι ιστιοπλόοι, με τη βοήθεια μελών του πληρώματος της πυραυλακάτου «Μπλέσσας» που τελούσαν υπό τις οδηγίες του πλωτάρχη Κωνσταντίνου Σπυρίδη Π.Ν., πραγματοποίησαν καθαρισμούς ακτών και μετέδωσαν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσές μας».

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ