ΗΠΑ: Ο δικηγόρος «καίει» τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ο δικηγόρος «καίει» τον Τραμπ

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την απογοήτευσή του εξέφρασε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για το γεγονός ότι ο πρώην συνήγορός του Μάικλ Κόεν έδωσε στη δημοσιότητα ηχογραφημένη συνομιλία, στην οποία οι δύο συζητούν για το πώς θα εξαγοράσουν τη σιωπή φωτομοντέλου που ήθελε να μιλήσει για την εξωσυζυγική της σχέση με τον Τραμπ. Το πιο επιζήμιο στην υπόθεση αυτή για τον Αμερικανό πρόεδρο είναι ότι ο Κόεν ήταν επί χρόνια πολύ στενός συνεργάτης του, ως εκ τούτου η απόφασή του να δώσει μια πρώτη ηχογραφημένη συνομιλία στη δημοσιότητα μπορεί να έχει συνέχεια.

Λόγω της εγγύτητάς του με τον Τραμπ, ο Κόεν βρίσκεται στο στόχαστρο του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ, ο οποίος ερευνά ενδεχόμενη συμβολή της Ρωσίας στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, το 2016. «Η ηρεμία και η ευκολία με την οποία ο Κόεν και ο Τραμπ συζητούν τη δημιουργία εταιρειών-φάντασμα δείχνει ότι επρόκειτο για συνήθη μέθοδο απόκρυψης ενοχοποιητικών πληροφοριών», υποστήριξε ο πολιτικός αναλυτής Σεθ Εϊμπραμσον, εκτιμώντας ότι «ο Κόεν θα ενημερώσει τον Μιούλερ για όλες αυτές τις εταιρείες σύντομα». Παράλληλα, ο Εϊμπραμσον εκτιμά ότι υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις εξαγοράς της σιωπής γυναικών, πέρα από την υπόθεση της Κάρεν Μακ Ντάγκαλ, στην οποία αναφέρεται η ηχογράφηση και από την ήδη γνωστή υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Η «τακτοποίηση»

«Ο Κόεν λέει κατ’ επανάληψη ότι χρειάζεται να ιδρύσει μια εταιρεία για να τακτοποιήσει “όλα τα πράγματα”, κάτι που μας λέει ότι ο Τραμπ προεκλογικά πλήρωσε πολύ περισσότερες γυναίκες, όπως έχει πει και ο Μπάνον», υποστηρίζει ο Εϊμπραμσον. Πολιτικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Τραμπ θα είχε εκλεγεί στην προεδρία από τη βαθύτατα συντηρητική εκλογική του βάση, αν είχαν βγει στη δημοσιότητα οι υποθέσεις αυτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αμφισβήτησε τη γνησιότητα της ηχογράφησης, αλλά υποστήριξε ότι το CNN την «έκοψε» «στο σημείο που έλεγα θετικά πράγματα». Η μέθοδος που έχει διαλέξει ο Αμερικανός πρόεδρος για να προστατεύει τον εαυτό του και τους ψηφοφόρους του από δυνητικά επιζήμιες πληροφορίες είναι η πλήρης απαξίωση τηλεοπτικών δικτύων, όπως το CNN. Οι Times της Νέας Υόρκης αποκάλυψαν χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε «φασαρία» στο προεδρικό αεροσκάφος, όταν ανακάλυψε ότι η τηλεόραση της συζύγου του, Μελάνια, ήταν γυρισμένη στο CNN. Στην αλληλογραφία που ακολούθησε, και η οποία είναι στη διάθεση της εφημερίδας, ο Τραμπ εξασφαλίζει από το προσωπικό τη δέσμευση ότι όλες οι τηλεοράσεις θα ανοίγουν στο Fox News.

Στο μεταξύ, το ομοσπονδιακό δικαστήριο έδωσε χθες το πράσινο φως για την εκδίκαση προσφυγής που αφορά ενδεχόμενη δωροδοκία του Τραμπ μέσω της μίσθωσης από εκπροσώπους ξένων συμφερόντων αιθουσών και δωματίων στο πολυτελές Trump Hotel στην Ουάσιγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή