ΗΠΑ: Οι χαμηλές πωλήσεις οδήγησαν στο λουκέτο της εταιρείας της Ιβάνκα

ΗΠΑ: Οι χαμηλές πωλήσεις οδήγησαν στο λουκέτο της εταιρείας της Ιβάνκα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λουκέτο στην εταιρεία ρούχων και υποδημάτων της έβαλε η Ιβάνκα Τραμπ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθήσει να εργάζεται στην Ουάσιγκτον για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η κόρη και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διευκρίνισε ότι δεν είναι βέβαιον αν θα επιστρέψει στο επιχειρείν και ότι θεωρεί πως το κλείσιμο της εταιρείας είναι σωστή επιχειρηματική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της Ιβάνκα Τραμπ περιορίζει την όποια σύγκρουση συμφερόντων μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στις δραστηριότητες της εταιρείας της και στην οικονομική πολιτική του πατέρα της. Αν και είχε μεταφέρει τις μετοχές της εταιρείας της, η οποία είναι γνωστή με την επωνυμία IT Collection LLC, σε καταπίστευμα, ήταν αναπόφευκτο να τεθεί ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων. Ιδιαίτερα όταν στις δημόσιες εμφανίσεις της παρουσιαζόταν με ρούχα της εταιρείας της, σχολιάζει μερίδα του αμερικανικού Τύπου.

Κατά τα φαινόμενα, η IT Collection LLC δεν είχε μεγάλη επιτυχία στην αμερικανική αγορά λιανικού εμπορίου. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κολοσσός Hudson Bay, ο οποίος ελέγχει τα πολυκαταστήματα Saks Fifth Avenue και Lord & Taylor, είχε ανακοινώσει ότι θα τερματίσει σταδιακά τη συνεργασία με την εταιρεία της κόρης του Αμερικανού προέδρου, λόγω των χαμηλών πωλήσεων των προϊόντων της.

Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εργάτες σ’ ένα από τα εργοστάσια της Κίνας που συνεργαζόταν με την IT Collection LLC πληρώνονταν μόνο με 62 δολάρια την εβδομάδα. Δεκαοκτώ άτομα απασχολούνταν στην εταιρεία της κόρης του Αμερικανού προέδρου. Στην κορυφή της οικονομικής ατζέντας του κ. Τραμπ είναι η επιστροφή των μονάδων παραγωγής που διατηρούν αμερικανικές πολυεθνικές σε χώρες με χαμηλό εργασιακό κόστος. Την περασμένη εβδομάδα, η Ιβάνκα Τραμπ τόνισε, μιλώντας στον Λευκό Οίκο, ότι είναι απαραίτητο για τις αμερικανικές εταιρείες να προσλαμβάνουν εργαζομένους στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο Λευκός Οίκος έχει εντείνει την εμπορική αντιπαράθεση με τους ισχυρότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, με απειλές για δασμούς της τάξεως εκατοντάδων δισ. ευρώ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ αδικούνται από το εμπορικό έλλειμμα που έχουν με τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, που στερούν επίσης θέσεις εργασίας από τους Αμερικανούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή