ΚΙΝΑΛ: Η ώρα του καταλογισμού ευθυνών έφθασε

ΚΙΝΑΛ: Η ώρα του καταλογισμού ευθυνών έφθασε

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην επόμενη μέρα της ανείπωτης τραγωδίας στην Ανατ. Αττική εξετάζουν ήδη στο ΚΙΝΑΛ, με αρμόδιες πηγές να σημειώνουν πως «η ώρα του καταλογισμού ευθυνών έφθασε». Για τον λόγο αυτόν έγινε χθες, για δεύτερη συναπτή ημέρα, σύσκεψη στη Χαρ. Τρικούπη υπό την κ. Γεννηματά, με τη συμμετοχή στενών συνεργατών της προέδρου, αλλά και έμπειρων στελεχών σε τέτοια θέματα, όπως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Στη σύσκεψη έγινε αναλυτική συζήτηση για τα όσα έγιναν λάθος και οδηγηθήκαμε σε αυτήν την τραγωδία, ενώ «με προσεκτικό τρόπο» έγινε σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις. Η φράση με «προσεκτικό τρόπο», που ανήκει σε συνεργάτη της κ. Γεννηματά, αναφέρεται στο γεγονός πως έτσι και αλλιώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, το οποίο το ΚΙΝΑΛ «χειρίστηκε εξαρχής με σεβασμό», καθώς αρνήθηκε να κάνει αντιπολίτευση «πάνω από τις στάχτες».

Η χθεσινοβραδινή όμως «λήξη» του τριήμερου πένθους που κήρυξε ο Αλ. Τσίπρας συνεπάγεται για το ΚΙΝΑΛ και την οφειλόμενη αναζήτηση ευθυνών. Πηγές του κόμματος άλλωστε ανέφεραν στην «Κ» πως «είναι αυτονόητο να αναζητηθούν ευθύνες, όταν έχει προκληθεί τέτοιας έκτασης καταστροφή». Οι ίδιες πηγές προσέθεταν πως υπάρχουν «συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί» και θα τεθούν αρμοδίως. Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει πως εντός της ημέρας θα υπάρξει παρέμβαση «κεντρικής φύσεως», κάτι που μεταφράζεται ακόμα και σε συνέντευξη της κ. Γεννηματά, με την οποία θα ζητεί απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Συνεργάτες της προέδρου σημείωναν επιπροσθέτως πως «είναι αδιανόητο να υπάρχουν τόσοι νεκροί και τέτοια βιβλική καταστροφή και να μην έχει υπάρξει μία παραίτηση», κάνοντας λόγο για «πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν».

Την παρέμβαση της κ. Γεννηματά προανήγγειλε και ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Στ. Μαλέλης (ΣΚΑΪ). «Εκτός από τον πόνο, υπάρχουν και ευθύνες που θα αναζητηθούν», σημείωσε. Την ίδια ώρα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Γ. Μανιάτης, αναφέρθηκε στο θέμα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν αμείλικτα «πώς» και «γιατί» τα οποία θα τεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας του παρελθόντος έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων στο μέλλον», πρόσθεσε.

Στο ίδιος μήκος κύματος με το ΚΙΝΑΛ, και η ΔΗΜΑΡ, με στελέχη της να κάνουν λόγο για το απαράδεκτο φαινόμενο να μην υπάρχει παραίτηση, κάτι που «δεν είναι στην κουλτούρα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, το ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε με ένα λακωνικό σχόλιο και στα όσα είπε ο Π. Καμμένος σε συνέντευξή του στο BBC, για τις ευθύνες των κατοίκων στη φονική πυρκαγιά, λόγω αυθαίρετης δόμησης. «Κυνικός, απάνθρωπος, εγωπαθής, ακροδεξιός. Αυτός είναι ο υπουργός Εθν. Αμυνας της χώρας», ήταν το «σκληρό» σχόλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή