Το κόσμημα να είναι χρυσό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα είναι… σήμερα για την εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Οι διεθνείς μας στις 23.15 θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στη Βαρκελώνη θα διεκδικήσουν το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε αντίστοιχο θεσμό. Και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, διαθέτουν τη δυνατότητα για να στεφθούν «βασίλισσες» της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι δύο ομάδες έχουν ήδη βρεθεί αντιμέτωπες στη διοργάνωση της Βαρκελώνης και οι Ελληνίδες ηττήθησαν με 7-8, σε μία αναμέτρηση που η νίκη ήταν στις δυνατότητές τους. Βοηθός προπονητής στην ομάδα της Ολλανδίας είναι ο Βαγγέλης Δουδέσης. «Γνωρίζει πολύ καλά τις αθλήτριές μας και το ελληνικό πόλο γιατί έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά την Ολλανδία, πρόκειται για μία γρήγορη ομάδα με πολλές φουνταριστές. Διαθέτει δύναμη και ταχύτητα», τόνισε ο Γιώργος Μορφέσης, προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη είναι από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες. Σήμερα, όπως έγραψε σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης, θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο για ακόμη έναν λόγο. «Για όλους εκείνους που χάθηκαν. Για όλους εκείνους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Γι’ αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους. Για όλα τα αδέρφια μας πίσω στην πατρίδα που υποφέρουν. Για όλους εσάς. Για την Ελλάδα μας. Oλοι μαζί από εδώ ενωμένοι σαν μια γροθιά, σαν μια οικογένεια σας στέλνουμε δύναμη και κουράγιο, αδέρφια μας. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το χρυσό και, εάν έρθει, θα είναι για όλους εσάς. Για την Ελλάδα μας», έγραψε μεταξύ άλλων.

Η εθνική ανδρών θα διεκδικήσει την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Οι διεθνείς μας επικράτησαν με 12-11 (5-1, 4-4, 2-4, 1-2) της Ρωσίας και αύριο θα παίξουν με το Μαυροβούνιο προκειμένου να βρεθούν στην πέμπτη θέση της Ευρώπης. Οι διεθνείς μας κλείδωσαν στο… χρονοντούλαπο την ήττα από την Ισπανία και αγωνίστηκαν σαν να ήταν ο πρώτος τους αγώνας στο Ευρωπαϊκό. Ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο πρώτο οκτάλεπτο και βρέθηκαν μπροστά με 5-1. Οι Ρώσοι μπορεί να μείωσαν τη διαφορά, αλλά το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου κράτησε, τελικά, το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά τη μεγάλη πίεση των Ρώσων και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Φουντούλης που σημείωσε 7 από τα 12 συνολικά γκολ της ομάδας.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης, Φουντούλης 7, Καπότσης, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή